Изчистете организма след зимата

През зимата тялото ни се старае да натрупа колкото може повече енергия, за да се пребори със студовете

Затова мнозина ги влече по-калорийната храна, което неминуемо се отразява върху фигурата, цвета на лицето, косите. Тези видими причини са само върхът на айсберга, но основният проблем е много по-дълбок – в организма ви са се натрупали токсини, мазнини, холестерин и прочие „врагове” на здравето. Те постепенно рушат всички вътрешни органи. В резултат страдат сърцето, ставите, стомахът, черният дроб. Изходът е един – спешно изчистване!

ЩЕ ВИ ПОМОГНЕ ВОДАТА

В основата на всяко изчистване лежи употребата на достатъчно количество вода – не по-малко от 2 л на ден, което не включва изпития чай или кафе, както и други напитки.

Най-добре е водата да се пие на гладно. Започнете с две чаши преварена вода, като закусите едва 2 часа след това. Към водата можете да добавите лимонов сок или чаена лъжичка мед. Два часа преди обяда и вечерята също изпийте 2 чаши вода. Преди да си легнете изпийте вода с активен въглен или друг сорбент.

Освен вода през деня можете да пиете и билкови чайове, като отдадете предпочитание на отварата от шипка, богата на витамин С. Откажете се от пакетираните сокове, намалете количеството на кафето, въведете в менюто чая с мляко, като добавяте по щипка сол преди обяд и щипка захар след обяд. Тази напитка ще помогне. на изчистването, отмивайки продуктите на разпада.

ДИШАЙТЕ ДЪЛБОКО

Дихателната гимнастика е отличен метод за подобряване на метаболизма и помага за изчистването на организма след зимата. Научете се да вдишвате и издишвате бавно,, като вдишвате
през носа, а издишвате през устата.

Тази гимнастика подобрява дейността на сърдечната система и благоприятства обмяната на веществата в организма, което ще повлияе и на неговото изчистване.

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.