Който псува често, казва истината по-лесно

Истината със сигурност е някъде там. Kак може да разберем дали някой ни спестява истината или е напълно откровен с нас?

истината

Истината е приоритет на онези хора, които по-често псуват. Странно, но факт!

Синтезирано, твърдението на учените звучи така. Онези от нас, които псуват по-често, казват истината. Това е така, защото те просто нямат задръжки на езика. Но освен това и не цензурират онова, което казват. Това означава, че са искрени.

Учени от университета в Кеймбридж са открили: ругатните имат и положителна страна. Мръсният език е тясно свързан с честността. Очевидно, хората не могат да избират изразите и не крият от другите мислите си.

Изследователите са интервюирали 278 души. Доброволците били помолени да изброят най-често използваните и любими псувни. В допълнение, участниците бяха попитани за причините за използването на ругатните. Точно това бил индикатора за честност, според учените. Експертите са установили: участниците, които са използвали повече псувни рядко лъжат.

След това учените са анализирали данните от 75,000 Facebook потребители. Изследователите отчитат броя на мръсния език, използван от тези хора в процеса на взаимодействие в социалните мрежи. Оказа се, хората, които казват повече ругатни, и които по-често използват местоимението „Аз съм.“, са по-честни от останалите.

Освен това, колкото и да е невероятно, онези от нас, които по-често псуват, имат и по-богат речников арсенал.

Между другото, психологът Ричард Стивънс съветва да не се сдържат емоциите. Смело трябва да казваме онова, което мислим, дори и думите да са цинични. Според него това помага да се справим по-добре със стреса в емоционални ситуации, да намерим баланс в ума и да бъдем по-силни.

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.