Искате ли да сте млади – яжте нар или пийте сок от нар!

Според учените консумацията на нар, както и самото растение, може да бъде нов източник на младостта

 

Искате ли да сте млади – яжте или пийте сок от нар!

Свежият нар може да помогне при сърдечни заболявания, стрес, сексуални разстройства. Според учените дневната консумация на пресни сокове, съдържащи екстракт от нар значително инхибира стареенето на ДНК.

Преди време учени тествали повече от 60 доброволци. Тези хора започнали да пият екстракт от нар под формата на капсули за период от един месец. През време на изпитването били направени всякакви биохимични тестове, плюс стандартни изследвания.

Какво стана ясно от теста? Дори и да нямате възможност да консумирате свеж нар, ако взимате таблетки с екстракт от този плод, то вие ще намалите съдържанието на 8-оксо-DG. Повишено съдържание на това вещество често води до проблеми с черния дроб, мозъчната дейност и бъбреците.

Полезните свойства на нара са обяснени от неговия химичен състав. Той е истинска съкровищница на минерали, витамини и аминокиселини. В състава на йода има йод, калций, желязо, магнезий и калий. Освен това в него има достатъчно количество манган, фосфор, мед, хром, сяра, никел; витамини А, В1, В6, В12, В2, С, Е, R и 15 аминокиселини. Този плод е особено подходящ за вегетарианци, защото чрез него хората, които не консумират месо могат да си набавят всичко онова, от което имат нужда.

Сок от нар е полезен за анемия, атеросклероза, астма, намален имунитет, стомашни заболявания. Помага за отстраняване на нестабилността на кръвоносните съдове, така че се използва широко за лечение на съдови заболявания.

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.