Искате ли да живеете? Забравете за бялата захар

Най-опасният токсин в света е бялата захар. Малко по-опасна, но все пак вредна е и кафявата захар

захар
Бялата захар е опасна за живота

Захарта трябва да се включи в списъка на най-опасните токсини в света, защото предизвиква зависимост и провокира развитие на епидемия от затлъстяване. Нещо повече, благодарение на този продукт затлъстяването преминава в метаболичен синдром, което провокира развитието на хипертония, диабет, сърдечни заболявания. При това 80 % от раковите заболявания са свързани с хроничен излишък на захар в кръвта. И дори намаляването й наполовина в менюто и заниманията със спорт не могат да защитят организма от вредното въздействие на един от най-популярните продукти.

Причината е във фруктозата, която е много по-токсична от глюкозата. фруктозата притъпява четири вкуса, които усещаме с езика. Тоест всеки продукт става по-вкусен след добавянето на захар в него.

Според експертите дневната норма от захар не трябва да превишава 25 грама.

Не трябва в никакъв случай да се пренебрегва факта, че глюкозата, декстрозата и захарозата също са подслаждащи продукти, и че те са съставени от кристали на бялата захар. Това прикритие на захарта се съдържа в сладкишите и бонбоните, глазури и сиропи и какво ли още не… Тъй като захарта е относително евтина и сладка, тя се добавя към различни предварително определени като здравословни подправки, като кетчуп например.

Няма смисъл да изброяване болестите, които ПРЕКОМЕРНАТА употреба на захар предизвиква. Ще завършим само е един, на пръв поглед безобиден, факт:

Две чаши кафе на ден значително повишават нива на кръвната захар. Следователно, броят на случаите на хипогликемия е много по-висок сред тези, които редовно пият тази напитка.

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.