Психолози: има разлика между хората, които ползват Android и iPhone

Има ли някакво значение дали ще предпочетете Android или iPhone? Оказа се, че има, и то е свързано с характера на потребителите

iphone

Както беше отбелязано от Medical News Today, въпреки че функционалните устройства са подобни по принцип, тяхната рекламна кампания е ясно насочена към различни потребители. И това подтикнало специалистите по психиатрия да изучат личните особености на потребителите. Участие в експеримента взели изследователски екипи от университетите Линкълн Ланкастър и Хертфордшир.

Експертите интервюирали 500 души как се отнасят техния смартфон и какви са характеристиките на личността им. На първо място беше установено, че приблизително два пъти е по-вероятно iPhone да бъде предпочетен от жена. Освен това, на потребителите на iPhone знаят, че притежанието на техния телефон е един вид статут. Въпреки това, те не се интересували от популярността или липса на изключителност. Същата група почитатели на iPhone показа и по-ниски нива на честност и скромност, както и по-високи нива на емоция. Като цяло, iPhone потребителите са екстроверти, казват психолозите.

Мъжете са по-склонни да бъдат потребители на Android. Като цяло, това са зрели хора, които не се интересуват от богатство и социалнен статус. Плюс това, хората с Android устройства са по-честни и смирени. По-малко вероятно е да нарушават правилата за своя собствена полза. Не на последно място, феновете на Android са практични и уравновесени хора, които знаят как да ценят малките моменти на щастие.

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.