Йога помага при фобии и други психични разстройства

йога
Йога помага при фобии и други психични разстройства

Ново проучване на изследователи от Кралския университет доказа, че йога и други релаксиращи упражнения са полезни за хора със социална тревожност и други фобии

Релаксацията фундаментално променя възприемането за света на хората. Леките дихателни упражнения помагат да погледнем на света от по-различен ъгъл. За тези, които страдат от честа смяна на настроението и тревожни разстройства, това е важен пробив.

Експериментът бил много интересен. На голям екран учените проектирали неясно разположени точки, които имали някаква форма и се движили. Странното било, че според хората, които имали социална фобия, точките приличали на човек, който заплашително се движел към тях.

Изследователите открили: участниците, които използвали техники за релаксация на мускулите, понякога мислели, че изображението е обърнато към тях. Откриване е много важно, защото хората често се страхуват от нарушаване на личното им пространство, и с помощта на тези техники, те ще бъдат в състояние да контролират своите емоции и чувства като страх, паника и други.

Предишни изследвания са показали, че само три занимания по йога в седмицата могат да помогнат на човека да се справи с депресията. Тези, които практикуват йога, имат по-високо ниво на аминокиселината GABA, необходима за нормалното функциониране на мозъка и централната нервна система. Ниските нива на GABA обикновено са индикатор на депресия.

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.