Анджелина Джоли вае фигура с йога и пилатес

Комбинацията от йога и пилатес е любима на куп холивудски звезди начело с Анджелина Джоли и Мадона

йога и пилатес
Йога и пилатес извайва фигурата най-добре. Популярността на програмата се дължи на ефекта върху еластичността на мускулите, изправянето на Стойката и елегантността на походката.

Ето няколко комбинирани упражнения от йога и пилатес

1. Заемете позиция за лицеви опори – тялото от главата до петите е в една линия, дланите са точно под раменете, а коремът е стегнат. С вдишване преместете ръцете малко напред. При издишването предвижете краката към дланите и повдигнете таза. След това изпълнете серия „стъпки“ с ръцете напред, дока- то се върнете в първоначалната позиция. Повторете 4-6 пъти.

2. Застанете в широка разкрачка с ходила, насочени встрани. Сгънете дясното коляно, така чеда се намира над глезена. С вдишване наведете корпуса вдясно, а дясната ръка подпрете на пода пред ходилото. При издишването опънете лявата ръка косо напред и я проследете с поглед. Задръжте така за 3 дихателни цикъла, върнете се в изходно положение и изпълнете още 2 пъти.

3. Легнете по корем, сгънатите ръце са подпрени на пода до гърдите. Вдишайте и бавно повдигнете главата, гърдите и корема. Ръцете може да опънете или да ги оставите сгънати. Задръжте в тази позиция за 2 дихателни цикъла. При издишването отпуснете корема и гърдите, ръцете опънете напред, а краката повдигнете. Задръжте още 2 дихателни цикъла. Върнете се в изходно положение и повторете още 6-8 пъти.

4. Легнете на дясната си страна и се подпрете на лакът. Напрегнете пресата и повдигнете бедрата, докато тялото образува права линия. С издишване изнесете левия крак назад, а лявата ръка протегнете нагоре и малко назад. Задръжте така за 3-4 дихателни цикъла и се върнете в изходно положение. Починете и изпълнете същото с десния крак и ръка.

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.