Интуицията може да ви помогне да изберете правилния път за лечение

Развивайте интуицията, за да може да ѝ се доверите в трудни моменти, свързани със здравето

интуицията
Интуицията може да ви помогне да се доверите на даден лекар, да предпочетете дадено лечение. интуицията е тази, която би могла да ви измъкне от трудни ситуации. И най-вече от трудни решения за вашето здраве.

Ето два начина за развиване на интуицията.

„НЕ” НА СТЕРЕОТИПИТЕ!

Избавете се от стереотипите и клишетата. На интуицията е нужна свобода, а не ограничения и предразсъдъци. Повишавайте самооценката си – именно това ще ви помогне да уважавате повече себе си и собственото си мнение, а следователно и повече да си доверявате. Ако си вярвате, значи сте внимателни и можете да разчитате знаците, които ви изпраща интуицията.

Доверете се на вселената, на света, на живота. Независимо как ще я наречете – главното е, че тази вяра ще ви помогне да получите отговори на вашите въпроси от колективния разум. Отнесете се към висшия разум като към доброжелателно на
строено към вас живо същество. В този случай ще ви помогнат афирмациите (утвърждаването). Например: „Доверявам се на живота и го приемам напълно и свободно”, „Вселената е приятелски настроена и винаги ми помага”, „Насочва ме провидението и аз извършвам правилни постъпки в живота си” и т. н.

Изключете логиката и емоциите

Години наред се учим да мислим логически, затова е много трудно не само да се доверявате на вътрешния си глас, но и по принцип да чубте неговите разсъждения. Нашите емоции също могат да изместят интуицията. Например радостта внася объркване в нашето възприятие с изкушението да приемем желаното за действително, а страхът напълно пречи да вземаме каквито и да било решения, като напълно ни завладява.

Интуицията възниква в ситуации на безпристрастност. Ако впечатлението се съпровожда със силни емоции, дори те да се проявяват в потиснат вид, съществува вероятност то да не е интуитивно. Затова се упражнявайте да получавате отговори отначало интуитивно, после логически и едва след това емоционално.

ПОДСКАЗКИТЕ НА СЪДБАТА

Поставете цел на интуицията си. Задължително ясно формулирайте въпроса, на който искате да получите отговор, можете дори да го запишете. Въпросът не трябва да е прекалено конкретен. Например по-добре е не да питате ще повишат ли заплатата ви тази година, а да зададете по-абстрактен въпрос – ще се увеличи ли доходът ви. Не пришпорвайте събитията, търпеливо изчакайте, докато подсъзнанието ви се настрои на търсене и не ви даде знак.
Задавайте на интуицията само позитивни въпроси. Питайте за това, какво трябва да направите, а не за това, как да избегнете нещо. Вложете в подсъзнанието си приятни и жизнеутвърждаващи сценарии. Щом поставите цел пред интуицията, тя веднага ще задейства всичките си ресурси за постигане на дадени висоти.

Превключвайте – в търсене на интуитивното решение помага и периодичната смяна на дейността

Главното е напълно да се потопите в това занимание, без да мислите за своята задача. Често се получава така, че решението идва съвършено неочаквано след известно време.

Запомнете всички свои впечатления, дори да ви се струват безумни или странни. Всяка информация може да ви помогне да намерите отговора, но се концентрирайте само върху това, което има отношение към вашия въпрос. И все пак помнете, че отговорът може да дойде от най-неочакван източник.

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.