https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js

Индексът на масата на тялото е мерило за здравето на човека

0

За да се разсеят съмненията ви относно собственото ви телосложение, премерете теглото и ръста си

Изчислете индекса на масата на тялото си. За целта вашият ръст в метри (например 170 см – 1,7 м) трябва да бъде повдигнат на квадрат (в нашия случай – 1,7 х 1,7 = 2,89). След това теглото в килограми (да предположим, че е 70 кг) разделете на квадрата на ръста (70 : 2,89 = 24,22) – това е индексът на масата на тялото на нашия виртуален персонаж (съкратено ИМТ).

ИМТ 17,18 единици – такъв индекс на масата на тялото обикновено имат младите девойки, фотомоделите и манекенките, както и слабите хора. Когато хора от друг тип телосложение се опитват да намалят теглото си до тези параметри, те осезаемо губят силите и здравето си.

ИМТ 19, 20, 21, 22 – оптимално значение както от гледна точка на съвременната мода, така и по отношение на здравето. Но даже такива стойности не е лесно да бъдат достигнати от пълните от деца хора и тези с едър кокъл.

ИМТ 23, 24, 25 -това са добри граници за онези, които са намалили теглото си и си позволяват лека пълнота, която не се отразява нито на качеството им на живот, нито на здравето им. Работете над себе си с помощта на спорта.

ИМТ 26, 27 – това са последните разрешени „стъпала на нормата” за онези, които трудно следят фигурата си поради възрастта или заболявания.

ИМТ 28, 29, 30 -повишена и съществено повишена маса на тялото.

При ИМТ над 30 започва затлъстяване в различна степен.

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.