Продукти, които доказано подсилват имунитета

Имунната система представлява съвкупност от органи, тъкани, клетки, както и техните продукти, които изграждат динамична физиологична система. Последната осъщестява имунния отговор на организма, когато в тялото постъпи вирус, с който да се бори той. Като основна функция на имунитета се определя разпознаването и неутрализирането на проникналите от външната среда, които са чужди за организма и представляват заплаха.  А също така и да реагира на неопластични промени на организма (тумори и др.).

Времето, което сега ни заобикаля за жалост е пълно с евентуални заболявания. И всички те вирусни. Ще кажете, че няма начин човек да се предпази от него. Но истината е, че макар и вирусно заболяване, грипът може да бъде избегнат или поне омекотен дотолкова, че когато вирусът атакува, да ни закачи само мимолетно и всичко да приключи бързо и без усложнения. За да направим това трябва само да започнем да подсилваме имунитета с различни продукти. А кои са те? Прочетете следващите редове.

framar_chai_puerЗеолит (клиновит)

Това е минерал, който някои смятат дори за вълшебен. Заради своите универсални лечебни свойства, зеолитът е определян в научните среди за минерал на 20 век. А най-качественият клиноптилолит се намира в България и като такъв е известен в цял свят. С него може да се йонизира вода, зареждайки се с йони, подсилващи тялото ни. Тази вода може да бъде пита от всеки – и от малки, и от големи. Водата от зеолит изчиства токсините, повлиява благоприятно нервната, отделителната и храносмилателната система. Освен това ще ви осигури нормален сън, ще се справи с досадното потене, което постоянно ви съпътства, треперене и всякакви други последствия от наличието на подсъзнателно напрежение. Регулира количеството на свободните радикали в организма.

Мурсалски (Триградски) чай

Мурсалксият чай е уникална билка, която расте само в Родопите. Неговото силно противовъзпалително и антибактериално действие го правят уникален продукт за подсилване на имунната система. А когато се разболеем, той ще ни помогне да се оправим бързо и без усложнения. Помага при лечение на простудни заболявания – кашлица, възпалено гърло, грип, бронхити и други заболявания на дихателната система.

Респитонин
Това е растителен продукт, който съдържа анасон, хрян и босилек, доказано имат унищожително действия срещу голям брой причинители на инфекции. Комбинацията от трите билки действа за бързо разводняване и изхвърляне извън белите дробове на събралите се в тях секрети –  в това отношение помагат също така белият оман, медуницата, исиотът и кардамонът.

Други билки, които са част от препарата и които и самостоятелно могат да ви помогнат, са ехинацея и черен бъз, които стимулират имунната система или регулират повишената температура, като предизвикват изпотяване, за да намаляват стойностите й при настинка.  В тези билки се съдържат пи много общоукрепващи съставки. Цялостният комплекс действа противовъзпалително, антимикробно, отхрачващо, потогонно, спазмолитично, имуностимулиращо и антиоксидантно.

Тези и още много други билки и естествени средства може да ви помогнат да засилите организма си, заради настъпващите болестотворни дни. Само трябва да намерите точното средство и да се радвате на здравето си.

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.