https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js

Има ли връзка между рака на гърдата и алкохола?

0

Ново проучване, резултаите, от което са били публикувани в Journal of Clinical Oncology, показва, че при умерена консумация на алкохол даже след поставена диагноза рак на гърдата, няма влияние върху лечението и преживяемостта. Заключението е в противоречие на голям брой предишни проучвания, които показваха наличието на връзка между консумацията на алкохол, риска от рак на гърдата и понижената преживяемост.

Ръководител на програмата е бил д-р Поли Нюкъм, работещ към Fred Hutchison Cancer Research Center и главен изследовател в проучването. Той уверява своите пациентки, че не трябва да се притесняват да продължат живота си както досега, в това число и доставяйки си малки радости с чаша хубаво червено вино. Това не би влошило тяхното състояние, както и не би попречило на лечението им.

alcoholИзследователите са включили точно 23 000 жени в проучването, в което се е анализирали рисковите фактори от рак на гърдата. След години на проучване, станало ясно, че консумацията на умерени количества алкохол не е повлияла на преждевременната смъртност.

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.