https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js

Има ли профилактика връзка между ранното побеляване и проблемите с щитовидната жлеза?

0

Симптомите на хипофункцията на щитовидната жлеза не бива да се пропускат

щитовидната жлеза
При повтаряща се сънливост и умора се изследват щитовидните хормони. В началните стадии на това заболяване човек може да се справи и без хапчета.

Разнообразното хранене е важно за косата. Ако се налага ограничаване на определени храни или човек е вегетарианец или веган, да приема като хранителни добавки микроелементи, витамини и незаменими аминокиселини. Щитовидната жлеза няма пряко отношение към ранното побеляване. Но, в същото време именно липсата на някои хормони може да причинят ранното побеляване.

При появата на първите сребристи косъмчета е добре да се разбере какви микроелементи не достигат.

Това става със спектрален анализ на косата. Според резултата се подбират подходящи препарати. Да се върне цветът на вече посивялата коса, е невъзможно, но новите косъмчета ще са с естествения си нюанс.

Грижа и боядисване

При мъжете косата започва да сивее на 30-35 г., а при жените -на 40-45 г. Ако косата е със светлоруси нюанси, а белите коси са до 50%, тя може да се направи на кичури или да се използват оцветяващи шампоани, което прикрива посивелите коси.

Ако се налага да се боядиса изцяло, да се избере по-светла боя, съпоставима с естествения цвят на косата.

Ако белите косъмчета са тънки и нарядко, едва забележими, е по-добре да се използват само шампоани, които засилват нюанса на косата.

Може да се използва и къна. Тя е натурална и заздравява косъма. Къната обаче се справя на 70% с побелялата коса, която се оцветява, но все пак се забелязва сред общата маса. Сега се предлагат и средства в няколко нюанса, които потъмняват побелелите корени само за 3 секунди и цветът се запазва до следващото измиване.

Прическата може да я скрие

Ако косата е пригладена, белите косми и корени по-лесно се забелязват. Добре е да се заложи на по-обемни прически, непокорни кичури, къдрици, като се използват различни средства за стилизиране – пяна, гел, лак. С тях косата може да се оформи така, че белите коси и корените да не се забелязват.

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.