https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js

Има информация, която ни разболява, и това е факт!

0

Различните източници на информация въздействат по различен начин на здравето ни. Ето защо трябва да ги подбираме внимателно


Избирайте източници на информация, които са минимално натоварени с реклама, спам и съмнителни сведения. Мнозина навярно ще кажат, че пропускат рекламата. Те със сигурност не обръщат внимание и на спамовете и винаги могат да направят разлика между реална новина и „партенка“. Може би е така. Но това не прави информационния боклук по-безопасен.

Като съзнателно игнорираме излишното, само ни се струва, че напълно контролираме процеса. Подсъзнанието ни обаче фиксира и преработва абсолютно всяка информация, намираща се в нашето поле. В резултат ресурсите на психиката се пилеят напразна Така че трябва да подходим напълно сериозно към избора на източника. Старайте се да си намерите здравословно информационно поле. Това е по-лесно и по-евтино, отколкото да купувате здравословна храна, но е не по-малко полезно за самочувствието-както психическото, така и физическото.

НЕ ВЯРВАМ!

Има моменти, когато можете напълно да се отпуснете, да се разкриете и доверите на света – например по време на общуване с близки хора (разбира се, при условие че нимой от тях не се опитва да ви натовари със собствените си проблеми). Но в други ситуации е добре да включвате „вътрешния критик. И на първо място, това е необходимо, когато става дума за информация от мед иите. Разбира се, трябва да сте в курса на събитията, но в същото време не е необходимо да пропускате новините през себе си, да включвате емоциите, да приемате за чиста монета всичко видяно и прочетено.

Например фактът, че еврото расте, в никакъв случай не е повод да да-дете воля на раздразнението и гнева си: просто приемете информацията за сведение, без да позволявате на емоциите да вземат връх. А ако чуете, че всеки момент ще се състои поредният край на света или нещо подобно, спешно извикайте на помощ вътрешния си скептик. Най-разумното е да се въоръжите с принципа „доверявай, но проверявай.

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.