https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js

Хуминовата киселина се грижи за щитовидната жлеза

0

Хуминовата киселина дава сили и на имунната система

huminovata kiselina
Когато приемът на минерали спадне в организма, то нивото на здравословните проблеми осезаемо се покачва. Много от сърдечните заболявания се асоциират с дефицита на минералите мед, селен, калий и хром. Недостигът на магнезий може да бъде свързан с щитовидната жлеза, ендокринната система, костите. Невинаги може да си доставяме необходимото количество чрез храната, затова на помощ идват хуминовата киселина и фулвиновата киселина.

Още от древни времена тези биоактивни съставки са използвани в различни култури за поддържане на здравето и може да бъдат намерени в шиладжита – най-важния продукт в аюрвердичната медицина, в мумиото и в хумата.

Влияят положително на бронхита

Редовното приемане на хуминова и фулвинова киселина помага за бързото преодоляване на настинката. Освен това влияе положително върху хроничния бронхит.

Грижат се за щитовидната жлеза

Инжекциите, които съдържат тези компоненти, имат 90-процентна ефективност, що се отнася до стопирането на растежа на тумори на щитовидната жлеза.

Подобряват съня, облекчават болката и изхвърлят пестицидите от организма. Балансират електролитите. Засилват имунната система, което пък е чудесен бич срещу различни вируси. Намаляват вредното влияние на свободните радикали.
Удачни са при кожни заболявания
Тези киселини се използват за маски, лапи и бани, които помагат за различни кожни заболявания. Особено ефикасни са при рани.

Снабдяват с минерали

Хората в активна възраст се разделят с минералите в организма чрез потта. А тези, които се занимават ежеседмично с физическа дейност и спорт, имат нужда от повече минерали, аминокиселини, фитонутриенти и витамини. Затова е добре да включат като хранителна добавка хумусна киселина.

Имат антиейдж ефект

Пациенти на възраст 60-90 години, които са третирани с фулвинова киселина, подобряват апетита си, спят по-добре и са доста по-енергични, пише „За жената“. Има добър антиейдж ефект, както и влияние срещу симптомите на деменция.

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.