Ето я хранителната добавката, която убива! Има я в почти всяка храна!

Хранителната добавка – враг номер 1, е мононатриев глутамат или накратко MSG

Хранителната добавка, която не е никак полезна за здравето, е изключително разпространена.

хранителната добавка
Ето я хранителната добавката, която убива! Има я в почти всяка храна!

Всички знаем, че модерната хранително-вкусова промишленост използва много и различни видове добавки. Списъкът с безвредните и полезни добавки е много малък. А вредните хранителни добавки са поне няколко хиляди.

Добавката мононатриев глутамат има индекс E – 621 и се счита за безвредна, но в действителност не е така. Просто официалното развенчаване на този мит може да навреди на пазара на хранителните стоки.

С MSG продуктите са много по -вкусни и по-евтини за производство (самият прах, който представлява самата добавка, е почти без пари). Освен това тази хранителна добавка е сол и съответно има консервиращи свойства.

Ето защо MSG е толкова любима на на производителите на храни за бързо хранене, различни сосове, колбаси и пушени меса.

Изследване, проведено от учени от различни страни показва, че MSG може да предизвика пристрастяване към храната, което е подобно на наркотичното пристрастяване и въздействие. И после защо дебелеем…

Тялото престава да харесва естествения вкус на храната , хората просто не могат да се хранят без мононатриев глутамат и го добавят към ястието отново и отново. Много хора, които често консумират MSG нямат почти никакво вкусово усещане, защото вкусовите им рецептори просто атрофират.

В допълнение, от тази вредна хранителна добавка има много по- сериозни здравословни проблеми, отколкото е официалната информация – алергии , астма, бъбречна недостатъчност и канцерогенни и други заболявания.

Постоянното използване на продукти с MSG също така причинява нарушения като: структуране на ретината, нарушения в хормоналния баланс на организма, стимулира храносмилателни проблеми – може да се развие гастрит и пептична язва.

Има дори един феномен, свързан с MSG , който се нарича “ синдром на китайския ресторант“. Това е, когато след посещение в заведение за хранене имаме главоболие, висока температура, гадене, сърцебиене.

Затова внимателно с храната, приготвена навън! Яжте естествени и здравословни продукти с доказан произход.

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.