https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js

Храните, които не бива да комбиниране заради доброто храносмилане

0

Ако често страдате от болки в стомаха и тежест след хранене, вероятно имате проблеми с храносмилането. Ето защо някои храни трябва да се избягват като комбинации, а други по-често да се приемат.

Нека да видим кои са храните, които имат отрицателно влияние върху стомаха или по-точно тяхната комбинация. И това е добре да се знае, за да се избягва.

wine_cheeseМесо и сирене
Ако ядете едновременно месо със сирене, има голяма вероятност да се забави усвояването на цинка, който се намира в месото.

Месо и тестени изделия
Почти винаги хапвайки някое кюфтенце или сандвич с месо и хляб, се стига до подуване на корема и оттам забавяне на храносмилането.

Плодове и алкохол
Плодове и зеленчуци може да се хапват с каквото се сетите. Но все пак комбинацията алкохол-плодове или салата и алкохол не е добра, защото виното ще попречи на усвояването на витамин В1, който се намира в салатата.

Картофи и масло
Поотделно двата продукта не са особено големи калорийни енергийни бомби, но събрани заедно може да станат. В картофите има доста въглехидрати, имат и доста висок гликемичен индекс и след консумация повишават нивото на глюкоза в кръвта. Заради това задстомашната жлеза започва да произвежда повече инсулин, а от своя страна този хормон, който е изключително важен, започва да стимулира мастните клетки. И това не е добре за здравето и стомаха.

Вино и червено месо
Макар и двете да са източници на желязо и да се препоръчват при анемия, ако ги комбинирате виното може да попречи на усвояването на желязото от месота, заради съдържащите се в него танини. А това да доведе до анемия.

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.