https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js

Енергетика на храната: как ни влияе, помага и вреди

0

Portrait of a happy young female shopping for fruits in market

Енергетиката на храната – как ни влияят зеленчуците, плодовете, месото и млякото?

Енергетика на храната: как ни влияе, помага и вреди
Енергетика на храната: как ни влияе, помага и вреди

Храната, както и всичко, което ни заобикаля, имат определена енергетика. Те не само ни засищат, но и влияят на настроението и дори на поведението ни. Например сладката храна ни изпълва с енергията на любовта; киселата е подходяща за изчистване и избавяне от нещо негативно; лютата притежава защитни свойства.

Картофът например ни зарежда с добро настроение и създава доброжелателна атмосфера в семейството. Той обаче умее не само да дава, но и да взема: лесно поглъща отрицателната енергия. Битува дори старинно поверие, че в стаята, където се съхраняват картофите, не бива да се карате, иначе те ще попият цялата ви злост и раздразнение.

Зелето е ценено заради способността да дарява на жените красота. По тази причина селските жени буквално тъпчели дъщерите си със зеле. Богатите пък гледали на него с презрение, смятайки го за храна на бедните. Може би затова селските момичета изглеждат много по-привлекателни и свежи от своите знатни връстници. Зелето оказва неоценима услуга не само на младите дами, но и на зрелите мъже – зелевите салати с люти подправки бързо възвръщат „изгубената“ мъжка сила.

domat

Доматът е наричан ябълка на любовта. Той винаги е бил символ на, човешкото сърце, трептящо и замиращо от страст. Ако приготвите от такива домати салата за възлюбения, той веднага ще се изпълни с ответни чувства към вас.

Нашите предци са знаели, че тиквата възвръща силите и доброто разположение на духа. Нещо повече, тя смекчава дори и най-суровия нрав. В древността тиквеният сок е предлаган дори на враговете, за да бъдат те милостиви към победените.

Тиквата помага да сe уредят и отношенията между родители и деца. Така че по-често сервирайте на свекървата (тъщата) ястия с тиква и в дома ви ще царят мир и любов.

Краставицата помага да се избавите от беди. За целта измийте краставицата със светена вода, отстранете семената, добре ги изсушете на слънце и ги сложете в платнена торбичка. Закопайте я далече от дома, като изброявате нещастията, от които мечтаете да се избавите. Скоро всички несгоди ще отидат в земята.

ФРУКТОВО НАСТРОЕНИЕ

Плодовете ни избавят от несгоди, помагат ни срещу уроки. Но могат и да предават негативната енергия. Затова никога не купувайте от търговец, който не ви харесва. Следете и да не ви дадат наранени или изгнили плодове, които сами по себе си носят отрицателна енергия.

Фурмите са един от най-вълшебните плодове. Използват се в магическите ритуали за възвръщане на силите на болния. А за да станете неуязвими за зли хора, трябва да изядете фурма в момент, когато на небето едновременно се намират и Слънцето, и Луната.

Крушата, която хапнете по залез, ще ви помогне да разрешите и най-сложната ситуация.

apricot-kaisievi-nuts

Кайсията е сложен плод. От една страна, прави човека беззащитен пред злото; от друга – му осигурява почти свръхестествено възприятие и разбиране.

Мечтаете за истинска, неземна любов?

Изяжте слива. Тя ще ви дари с вълшебното чувство. При това е и отличен психолог: прави упорития и неотстъпчивия по-разбран, а онзи, който е свикнал да живее по „чужда свирка“, ще научи на самостоятелност.

Портокалът ще внесе в живота ви топлина и взаимно разбиране. Споделете с партньора един портокал и между вас ще се възцари мир.

Райската ябълка ще създаде около вас защитна аура. Но никога не яжте райска ябълка в нощ на пълнолуние -особено ако не сте в особено добро настроение. Ще ви налегне такава мъка, че ще ви отмилее белият свят.

В компетенцията на лимона е защитата на семейното гнездо от посегателствата на коварни вампири. При това този цитрус пази от уроки, но за целта има нужда от зареждане с лунна светлина. Поставете го на прозореца по пълнолуние и го оставете за цялата нощ. Лимонът ще поеме в себе си толкова лунна енергия, колкото му е необходима.

Нарът е враг на бездетността, но с това поразителните му свойства не се изчерпват. Нечетен брой семена се използват в магическите еликсири за привличане и отблъскване, както и за постигане на желаното. Откъснатият и изяден по пълнолуние на 13-о число нар ще ви дари с неуязвимост и необикновен късмет.

МЕСНИ ТРАДИЦИИ

Ако паметта ви изневерява, вземете парче свинско месо, сварете го в чиста вода, като предварително махнете костите.

Изстудете, отрежете две парчета и ги закрепете всяко на свещ. На първата напишете буквата „П“, на втората – „Л“. След това с всяка запалена свещ капнете на съответния къс месо четири капки восък, образуващи правоъгълник.

Приберете месото в хладилника. Първото парче изяжте в 12 на обяд, второто – в полунощ. Резултатът няма да закъснее.

meat-various

Как да направите добро впечатление на младежа, който ви се е харесал? Вземете пресен кокоши дроб и пригответе от него бульон. Преди среща пийте от него през целия ден, като хапвате по едно малко парченце от дроба. Нищо друго не яжте!

Пуешкото месо също е чуден продукт. То отговаря за мира и разбирателството в дома. Тайната е проста: в месото на тази птица се съдържат вещества (в частност – метионин, карнитин), благодарение на които в организма се изработват хормоните на щастието и душевното успокоение.

МЛЕЧНА МАГИЯ

Млякото е един от най-древните магически продукти. Ако сте се разделили с любимия човек, сварете от млякото кисел, добавете в него плодове от офика, парче лимон или портокал и захар на вкус. Изпийте половин чаша сутринта преди изгрев, след това вечерта след залез и отново на сутринта. Проблемите ви ще се разсеят като дим.

мляко

Млякото е отлично средство и за отблъскване на нахален кавалер. Ако ви е омръзнал, вземете прозрачна чаша, поставете на дъното ѝ клонче пелин и налейте мляко. Нека постои до вечерта, след това отпийте от чашата точно две глътки, а останалото излейте през улицата, водеща към дома ви. След това досадният ухажор завинаги ще забрави пътя към вас.

Ако сте разстроени, сложете няколко лукчета в чаша мляко и започнете бавно да ги разбърквайте с лъжичка, като мислите само за хубави неща. Млякото ще поеме отрицателната енергия, а с вас ще останат само радостта и умиротворението.

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.