Храната ароматизира потта – внимавайте какво ядете през лятото

Отделянето на потта не е само неприятен физиологичен процес, който касае отделния човек. Този процес е особено неприятен и за околните

потта
Храната ароматизира потта – внимавайте какво ядете през лятото

Ето защо, за да е всичко наред с вашите телесни миризми при отделянето на потта, трябва много да внимавате с какво се храните.

Колкото по-лека е храната през лятото, толкова по-ненатрапчива, или липсваща ще е миризмата, която отделя тялото. Потта почти няма да се усеща.

Най-добре ще е, ако може да забравите за месото. Саламите, шунките, дори и по-мазното сирене, както и яйцата също влизат в този списък.

Подправки като кориандър, куркума и кимион са богати на вещества, които улесняват усвояването на кръстоцветните храни и си взаимодействат със серните молекули.

В комбинация с други храни обаче ароматни подправки като кимион и къри – смес, в която кимионът влиза, може да се загнездят в порите и потта да мирише неприятно в продължение на дни. Затова вместо с кимион овкусявайте с кардамон или джинджифил. Те се усвояват от тялото бързо и оставят свеж аромат.

Малко хора метаболизират пълноценно аспержите. Резултатът е, че смрадливата им съставка меркаптан се излъчва с телесните течности.

Миризмата на чесъна се индикира в потта и урината поне 24 часа. При усвояването си природният антибиотик трансформира една от съставките си във вещество, което улеснява взаимодействието на бактериите под мишницата с потта.

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.