https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js

Седем признака за хормонален дисбаланс

0

Ако забележите у себе си някой от изброените по-долу симптоми, може би страдате от хормонален дисбаланс. В такъв случай е добре да идете при лекаря, защото нещата не винаги се регулират сами.

хормонален дисбаланс
Хормонален дисбаланс – това е едно от обясненията за честите промени в настроението

Когато хормоните заиграят, това се отразява на всяка част на тялото, описват от medikforum.ru. Хормонален дисбаланс – това са промени във функционирането на различни системи; най-често проявите се изразяват в следното:

  1. Промени в настроението. Естествените промени в нстроението не значат непременно хормонален дисбаланс, но ако озлобление и еуфория се редуват неестествено често и депресивните състояния не са изключение – това може би е свързано с подобни процеси.
  2. Умора, отпадналост. Постоянната умора и липса на сили дори след не особено натоварен ден – това също е тревожен признак. Една от причините за подобно състояние е дисбалансът на  хормоните.
  3. Понижено либидо. Отслабеният сексуален интерес може да се обясни с намалената продукция на полови хормони, особено на тестостерон.
  4. Лошо храносмилане. Забавеният процес на храносмилане, причиняващ подуване, стомашни спазми и други симптоми от този род, също нерядко са причинени от резки промени в хормоналните нива.
  5. Резки колебания в килограмите. Когато теглото ви видимо се увеличава или намалява без някаква особена промяна в ритъма на живот и хранене, това може да е причинено от същия дисбаланс.
  6. Топли вълни и ненормално потене. Честите пристъпи на топли вълни, следвани от състояния с ненормално интензивно потене, също са свързани с хормонален дисбаланс.
  7. Безсъние. Безсънието е една от класическите характеристики на хормоналния дисбаланс. Особено ако е съчетано с още някои от изброените по-горе симптоми на хормонален дисбаланс.

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.