Хората, навършили 50 години усещат по-голямо удоволствие от секса

Някои медици смятат, че с намаляването на нивото на женския хормон естроген в кръвта жените започват по-силно да усещат удоволствие от секса

удоволствие
Хората, навършили 50 години усещат по-голямо удоволствие от секса

Изследванията показали, че жената след тридесет и пет години с всяка година става все по-щастлива в брака. освен това, сексуалното й удовлетворение е все по-пълно!

Обяснението е просто: двойката най-накрая има време за себе си, децата не отнемат вече толкова време и сили…

Резултати от изследвания на американски сексолози, публикувани в списание „Parade“, показват, че мъжете и жените от 55 до 65 години правят любов средно пет пъти в месеца! Това е едва ли не по-често отколкото 35 – 40-годишните. По-младите хора са  претоварени от работа и грижи за децата. Още по-интересното е, че 69 % от мъжете и 74 % от жените над шестдесет и пет съобщават за своята полова активност (реализирана най-малкото веднъж седмично). С една дума, никога няма да сме стари за любов!

Изследвания, проведени от Колумбийския университет, показват, че средната възраст съвсем не е време за депресии

Обратното, в този период рискът от депресии намалява. Така че прословутата криза на средната възраст е проблем на младите, около 35 години. По-точно, кризата може да се случи във всяка възраст. Особено ако човек се чувства самотен, нереализиран и никому ненужен. И наистина, ако на 50 не изпитваме проблеми със здравето, имаме хубава работа, отгледали сме децата си, заобиколени сме от приятели, които ни обичат – защо да сме тъжни? Хората от тази възрастова група обикновено са в пика на своята кариера. Най-често те вече имат достатъчно финансови средства, за да пътешестват много и да си позволяват и други удоволствия.

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.