Хората, които са способни на предателство, успяват в политиката

Политиката е арена на всякакви страсти, но най-често там се случват изневери и предателство

 

politik
Хората, които са способни на предателство, успяват в политиката

Ново проучване показва, че хората, които умеят да лъжат и не се притесняват да мамят или да предават близките си, са най-подходящи за политическа кариера. Според психолога Луси Редфорд, тези хора живеят с усещането, че те не могат да бъдат измамни, нито пък е възможно някой да ги предаде. Освен това, тези хора не чувствали никаква вина. Дори и когато лъжат и мамят, те се надяват и дори вярват, че ще им се размине. Колкото и странно да звучи, подобна психологическа характеристика имат и политиците.

Изследователите оценили данни от 1000 души, които по една или друга причина са изменили на своите партньори. 235 от тях са работили в политиката, или са се занимавали с политика. Това са ръководители на държавни агенции, членове на парламента, местни депутати и висши държавни служители. От другите професии имало средно по 110 предатели.

Клари Пейдж, която е собственик на сайт за запознанства между хора, които са женени, казва, че услугите на сайта често се използват от политически фигури. Това не е изненадващо, тъй като браковете на политиците често се разпадат, например семейството на бившия президент на САЩ Бил Клинтън и съпругата му Хилъри. Има достатъчно примери за изневери от страна на политиците, например Силвио Берлускони или пък бившият вицепремиер на Великобритания Джон Прескот.

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.