Холивудски упражнения за стягане на бедрата и дупето

Бедрата и дупето имат нужда от специални упражнения, за да се стегнат. Правете тези три упраженения винаги, когато имате време и се радвайте на добрите резултати

бедрата

Сред най-трудните за стягане части на женското тяло безспорно са бедрата и седалищните мускули. По природа дамите трупат мазнини най-вече там. Ако комбинирате в програмата си предложенията на водещи холивудски инструктори, със сигурност ще постигнете по-бърз ефект.

1. За упражнението ви трябва ластична лента. Вържете я на прасците си, така че да ги фиксира, разтворени на ширината на раменете. След това направете малко по-голяма раз-крачка, за да опънете лентата.Направете дълбок клек до прави ъгли в коленете, след това бавно се изправете. За да не навеждате гърба назад, а седалището да е изнесено леко назад при клека, хванете длани в юмрук на нивото на гърдите. Направете 3 серии от по 10-15 повторения.

2. Застанете с гръб към седалката на стабилен стол. Подпрете се с длани в края й и придвижете краката напред. Започнете бавно да сгъвате и разгъвате лакти, като седалището се отпуска покрай седалката на стола към пода. Направете 2-3 серии по 8-12 повторения.

3. Легнете по гръб, свийте крака в коленете и стъпете на пода. Ръцете изнесете встрани. Опънете десния крак косо напред, така че бедрото му да е успоредно на бедрото на левия крак. От това положение повдигнете таза нагоре, докато бедрата застанат в една линия с корпуса. В горната точка стегнете седалищните мускули. Бавно се върнете в изходно положение. Повторете 15-20 пъти с единия, а след това и с другия крак. Това е 1 серия, направете 3.

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.