Ходете боси, но не по асфалта!

Да ходиш бос е не само полезно, но препоръчително

 

hodene bos

Така, както е добре от време на време да се разхождаме голи, още по-добре ще е ако по-често захвърляме обувките и тръгнем боси.

На крака има рефлексни зони на всеки орган. Масажът тези рефлекторни зони по време на ходене активно подобрява състоянието на организма. Затова не пропускайте възможността да ходите боси.

Но както навсякъде, така и при ходенето бос има правила, с които трябва да се съобразявате и да спазвате. Кой не е тичал бос по някоя поляна, без значение дали сте били деца или вече големи хора. А помните ли чувството, което ви обзема след това? Колко леко и свободно става на душата и тялото, след като сте потичали боси по някоя планинска поляна… Ако това се случва по-често, то вас няма да ви притесняват настинки и лош сън. Ще нормализирате не само дишането, но и апетита си. Преди да докоснете земята с боси крака е добре да вземете някои предпазни мерки. Огледайте мястото, махнете опасните неща като клонки, стъкла, ако има и други. Най-добре е ходенето бос да се случва рано сутрин, докато има роса. Перфектно е за закаляването.

Идеални повърхности за ходене бос са камъните и морския пясък, особено когато са топли. Не се препоръчва да тичате боси по асфалта, както се пееше в една популярна песен. Теракотата на пода у дома може да предизвика хипотермия, което от своя страна може да доведе до различни възпаления в организма. Източните лечители твърдят, че не е добре да се ходи бос по каменни подове, защото те могат да черпят енергия от тялото. Но, от друга страна, ако камъните са сред природата, то тогава се наблюдава обратен ефект.

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.