Здравословна хиромантия показва бъдещи заболявания

Какво е хиромантия и защо се ходи при хиромант?

хиромантия

Разбира се, за да узнаем съдбата си, която е ефимерна и доста абстрактна субстанция. Но върху ръката могат да се открият и знаци, носещи напълно конкретна информация – например за здравословното състояние на човека, за предразположението му към различни заболявания.

Най-известния хирологически признак на болестта е симптомът, наречен „пръст на Хипократ” – изменение на дисталните (най-отдалечените от китката или дланта) фаланги на пръстите, които наподобяват палките на барабан, и нокти, приличащи на часовниково стъкло. Той свидетелства за възможно наличие на заболявания, свързани с продължителна ендогенна интоксикация (хронично отравяне) или хипоксия (кислородна недостатъчност). Още в древноста (Хипократ е живял през V – IV в.пр.н.е.) лекарите са отделяли особено внимание на хиромантията.Уви, признаците върху ръката, въз основа на които може да се съди за здравето на човека, не са толкова много, но все пак съществуват.

Главен индикатор за здравето е Линията на живота

Тя говори и за качеството на живота, както и Хълмът на Венера, който тя опасва. Колкото е по-закръглена, по-ясна и дълга Линията на живота, толкова по-продължителен и хармоничен е животът на притежателя на дланта. Ако обаче вашата Линия на живота не е така отчетлива, спомнете си китайската пословица, че най-дълго от всички живее болният човек. Уточняваме: болният човек, който се грижи за своето здраве.

Слабият, плосък и неизразен Хълм на Венера говори за слаб имунитет и за липса на жизнени сили. Силният и еластичен – за излишък от сили и предразположеност към повишено артериално налягане, заболявания на костната система. Всякакви дефекти по Хълма на Венера са белег за незримо развиващи се заболявания към тях се отнасят петна, точки, подутини, белези.

Петната могат да бъдат бели или червени. Но не трябва да ги бъркате с естествената петнистост със съдов характер, типична за дланта на хората с тънка кожа. Петната говорят и за незначително снижаване на имунитета, свързано с нездравословен начин на живот, прекарано заболяване или стресова ситуация.

Точките се отличават от петната по интензивността на цвета: бял, червен, черен. Белите точки на Хълма на Венера – сигнализират за намаляване на имунитета без изразени признаци. Червените за възпаления и простуди, а
тъмните точки се наблюдават при страдащи от вирусен хепатит, ХИВ или от постоянни простуди и заболявания.

Продълговатите подутини и грапавини говорят за хронични заболявания въобще и болести на сърдечносъдовата система в частност. Понякога те се появяват на фона на болести на черния дроб.
Белези по Хълма на Венера предупреждават за възможни оперативни намеси или травми от рода на открити счупвания.

Локализацията (разположението) на петната, точките и белезите също има значение: колкото по-близо са до Линията на живота, толкова по-сериозно трябва да се отнесете към предупреждението. Тъмно петно върху нея, както и особен знак – „разкъсана звезда” или „рак”, е възможен признак на онкологично заболяване.

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.