Интересни факти, които със сигурност не знаете за хипнозата

Хипнозата е все по-разпространен метод за лечение на много заболявания, които не винаги са свързани с емоционален проблем

hipnozata
Хипнозата е все още неразгаданата тайна на подсъзнанието.

Въпреки разпространеното мнение хипнотизаторите не притежават свръх-естествени способности. Те просто имат необходимите знания и умения.

Хипнотизаторът е само „водач” в състоянието на транс, помагайки ни да свалим психологическите си блокировки и максимално да се отпуснем.

Ако някой лесно се поддава на внушение, той може да бъде убеден, че е гениален художник или музикант. Когато на един човек внушили, че е световноизвестен американски шахматист и му предложили да изиграе партия шах, първата му реакция била да поиска 1 млн. долара хонорар.

Повечето западни звезди вече са изпробвали чудодейната методика на хипнозата върху себе си. Преди години актрисата Дрю Баримор по този начин се бори с наркозависимостта си, а солистката на Black Eyed Peas Фърги – с алкохолизма.

Популярен опит с хипноза: в голяма аудитория напояват парче памук с течност. При това се съобщава: „Сега ще започне да се разпространява силен и неприятен мирис. Който го почувства, да вдигне ръка”. Минават няколко минути и в първите редове започват да се вдигат ръце – все повече и повече. Накрая цялата аудитория „гласува”, като някои със свободната си ръка стискат носа си.

Има хора, на които дори им прилошава и се налага да бъдат изведени от залата. В действителност памукът не издава никаква миризма – и в това може да се убеди всеки желаещ.

Когато човек е под хипноза, при него изчезват всякакви алергични реакции. Излиза, че алергията в голяма степен зависи от съзнанието.

В Австрия успешно се провеждат курсове по хипноза за банкови служители и бижутери. Те се обучават колкото може по-бързо да хипнотизират евентуални крадци в случай на нападение.

Никой не може да бъде хипнотизиран, ако сам не го пожелае. Без необходимата мотивация и желание нито един човек не е в състояние да изпадне в хипнотичен транс.

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.