Хипнозата като алтернативно лечение на оплешивяване и алкохолизъм

Хипнозата е метод, чрез който могат да бъдат подавани внушения, с помощта на които се подобрява емоционалното и физическо здраве

хипнозата
Според статистиката най-често хипнозата се използва като успокоително средство, на второ място – при лечение на депресия, а на трето – против алкохолизъм.

Хипнозата е измислена от английски хирург през XIX в. с цел обезболяване при хирургични операции.

Оказва се, че човекът е подложен и на самохипноза. През деня нееднократно изпадаме в състояние на краткотраен транс. По този начин психиката се самосъхранява от претоварвания.

Мнозина смятат, че на хипноза се поддават само хора със слаба воля, но не е така. Дори силни личности могат да се отпуснат, да се концентрират върху думите на хипнотизатора и да изпаднат в състояние на хипноза. Правен е такъв опит с летци изпитатели.

Известен английски хипнотизатор бил даден под съд от човек, който доброволно се качил на сцената и останал там под хипноза около 2 часа.

През това време той дирижирал оркестър, танцувал като балерина, действал сякаш е контрольор в автобус и се държал, сякаш е спечелил 1 млн. долара на лотария. След това личността му се променила и започнал да се държи странно. Четирима лекари му поставили диагноза „остър шизофренен синдром”. Но съдът защитил хипнотизатора.

Много хипнотизатори предпочитат да демонстрират дарбите си в огромни зали, сякаш потвърждавайки необикновените си способности: един вид – всеки може да хипнотизира един-двама, но опитай с хиляда! Всъщност да се провежда индивидуален сеанс, е много по-сложно, отколкото да се работи в голяма аудитория.

В тълпата се повишава внушаемостта на индивидите, защото върху отделния човек въздействат и околните. Това е т.нар. феномен на взаимна хипноза.

Когато някой е подложен на хипноза, мозъчната му дейност се активизира. Той не губи контрол над себе си, затова хипнотизаторът не може да го накара да направи всичко, което реши.

С помощта на хипноза белгийски учени лекуват… оплешивяване! Сеансите им водят до подобряване на кръвотока в скалпа и повишаване на температурата му. След три седмици косите започват да растат!

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.