https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js

Хипертонията се овладява лесно с билки

0

Хипертонията е често срещано заболяване, което може да повиши риска от инфаркт и инсулт

хипертонията
Хипертонията се овладява лесно с билки

Кръвното налягане се смята за високо, ако редовно стойностите са над 140 на 90. Лекарствата могат да помогнат за елиминиране на излишните течности и да разширят кръвоносните съдове, при което налягането се понижава, но може да имат неприятни странични ефекти.

Здравословното хранене с ограничаване на месото, бялото брашно и рафинираната захар е ефективен начин за нормализиране на кръвното. Някои билки също могат да бъдат ефективни помощници.

Глогът помага за намаляване на кръвното налягане чрез естествени антиоксиданти – флавоноиди, които имат положителен ефект върху сърцето. Фитотерапевтите обикновено препоръчват използването на екстракт от цялото растение, тъй като отделните растителни химикали не работят изолирано. При някои хора глогът може да причини гадене, затова се препоръчва, преди да го комбинирате с други лекарства, да се консултирате със специалист.

Липата обикновено се използва за високо кръвно налягане в резултат на артериосклероза и нервно напрежение. Тя може да причини алергични кожни обриви при някои хора, затова се вкарва плавно в употреба.

Имелът има ефект върху плътността на кръвта. Ако тя е много гъста, скоростта и на преминаване през съдовете се забавя и едновременно с това се увеличава налягането върху артериите, а кръвното се повишава. Екстракт от имел предотвратява сгъстяването на кръвта. Билката трябва да се избягва обаче от бременни и кърмачки, както и от алергични към нея.

Белият равнец понижава кръвното налягане чрез разширяване на периферните съдове. Ограниченията за използването му са същите като при имела.

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.