https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js

Можем ли да се предпазим от слънцето? Естествено, но трябва да спазваме някои съвети. И лошото е, не това, че не ги знаем – всички знаем какво да правим, а че не ги спазваме редовно. Или забравяме или просто не отдаваме внимание. А кожата си иска своето внимание. Особено сега, когато повече от всякога има нужда от хидратиране.

1. Преди да отидете на плажа, не си слагайте продукти, съдържащи одеклон или дезодоранти. Петънцата с аромат могат да причинят изгаряния на кожата.

2. Никога не забравяйте да хидратирате кожата и през лятото, винаги трябва да е чиста и най-добре без никакъв грим. Хидратацията трябва да ви е първа грижа. Буквално от главата до петите. Започнете от косата, минете през лицето и устните и стигнете до ръцете.

3. Защитните кремове, които се препоръчват да се ползват лятото, се полагат най-малкото половин час преди да излезете на слънце, а не точно на плажа. На кожата й трябва време да абсорбира защитната субстанция, иначе става суха.

14872_9831_12518905324. Нанасяйте кремовете винаги след баня и когато не сте потни!

5. Преди да нанесете крема, направете внимателна преценка какво точно количество защитен слой крем да поставите на кожата си. 

6. В началото се излагайте за по-малко на слънце, след това полека увеличавайте времето – 10, 15 и 20 мин. и след това увеличавайте. Никога не стойте по цял ден на плажа. Най-силните часове са между 12 и 16 часа, когато лъчите са изключително агресивни. Даже и да сте се намазали обилно с крем с висока фотозащита SPF.

7. Най-чувствителните зони на тялото, податливи на слънчевите лъчи са лицето, шията, главата, деколтето и ушите. Винаги отивайте до и на плаж със слънчеви очила. Изобщо носете ги цяло лято. Не забравяйте да нанесете предпазен крем и на устните, не стойте на плажа без шапка! Пийте достатъчно вода!

8. Никога не забравяйте, че на плажа, където кожата е на открито, тя става суха, понеже попива хлор и морска сол. Вземайте си душ без сапун и шампоан.

9. Съобразете храната – на плажа наблегнете на плодовете, зеленчуците, зърнените храни, с повече фибри и антиоксиданти.

10. И последно, но не и по важност! Никога не забравяйте и косата. Тя също и като кожата, страда от дехидратация. Заради високото количество сол в морската вода, косата губи протеини, а в допълнение се изтощава и от прекаленото използване на шампоани и друга козметика. Не се излагайте на слънце с мокра коса, слънчевите лъчи увреждат косъма по-лесно, отколкото ако е суха.

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.