Няколко ценни истини за живот в хармония и разбирателство

За живот в хармония и разбирателство са необходими двама участници, които са готови да правят компромиси и да прощават

хармония и разбирателство

Хармония и разбирателство може да има във всяка връзка. И това съвсем не е утопия. Прочетете тези съвети и ги следвайте, ако можете. Така по-дълго време живеете с вашата половинка – живот в хармония и разбирателство.

Искреност и откритост

Прикритостта може да доведе до крах на всяка връзка. Ако ви мъчат съмнения, страхове и неувереност, говорете за това с партньора си. Казвайте му какво харесвате в отношенията си, чуйте от какво той изпитва дискомфорт. Обсъждайте това и търсете компромисите. Разбира се, не опитвайте насила да изтръгнете всичките му тайни, преценете какво от предишния си живот искате да споделите.

За живот в хармония и разбирателство – развивайте и себе си, и връзката

Огромна грешка е да мислите, че отношенията ви ще се развиват сами. Те изискват постоянно внимание, участие и на двамата партньори. Съвместното живеене е всекидневно приемане на компромиси. И двамата партньори трябва да се научат да слушат другия, да отстъпват и да проявяват загриженост. Ако не притежават тези качества, трябва да ги развият. Умението да се правят компромиси е навик, който се учи.

Искреност и откритост

Прикритостта може да доведе до крах на всяка връзка. Ако ви мъчат съмнения, страхове и неувереност, говорете за това с партньора си. Казвайте му какво харесвате в отношенията си, чуйте от какво той изпитва дискомфорт.

Обсъждайте това и търсете компромисите. Разбира се, не опитвайте насила да изтръгнете всичките му тайни, преценете какво от предишния си живот искате да споделите.

Приемайте различията си

Няма как интересите ви да съвпадат напълно. Не очаквайте да си приличате във всичко и не страдайте от разликите. Ще е необходимо време и търпение, за да се напаснете. Най-честата грешка е да се опитвате да промените другия. Уважавайте чуждите слабости, ако искате да уважават вашите. Не спорете, ако не срещате разбиране. Ако престанете да реагирате на нападките, те постепенно ще спрат.

Учете се да отказвате

Не е необходимо непрекъснато да приемате абсурдните изисквания на своята половинка. Например не трябва да се отчитате за всяка своя самостоятелна крачка само за да има мир, пише „Всичко за семейството“. Не мислете, че като откажете на своя мъж/жена, така ще изгубите любовта му/й. Напротив, така ще запазите своята независимост и ще спечелите уважение.

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.