Упражненията на Гунар Патерсън – за перфектно тяло на холивудска звезда

До всяка холивудска звезда задължително има фитнес треньор, особено става ли дума за дами, a най-добрият сред треньорите e Гунар Патерсън

gunar-petersan

Гунар Патерсън е треньор по фитнес на някои от най-известните холивудски звезди.

Перфектните им тела от екрана са плод на сериозно потене всеки ден по специални програми. Коремът като най-проблемна зона е подложен на специално натоварване. Всеки треньор търси най-подходящото и ефективно упражнение за своя човек. Клиентки на Гунар Патерсън са цяла плеяда звезди – Дженифър Лопес, Деми Мур, Мелани Грифит. С техните програми, но и с постоянство може да имате холивудски корем.

1. Боксьорска преса. Легнете по гръб, сгънете колене и стъпете на пода. Сгънете и лакти, приближете ги до корпуса, а юмруците поставете под брадата. Напрегнете мускулите на пресата и повдигнете главата и раменете. Задръжте така и опишете с корйуса кръг по часовниковата стрелка, без да променяте положението на бедрата и ходилата. Направете по 10 кръга във всяка посока. Постепенно стигнете до 25.

2. Астронавт. Седнете със сгънати колене, ходилата са на педя едно от дру
го и на 75 см от таза. С издишване закръглете гърба и стегнете корема. Без да задържате дишането, отпуснете корпуса колкото можете по-назад и едновременно с това протегнете ръце нагоре. Задръжте така за 10 такта. Отпуснете ръце пред себе си, усу-чете корпуса вдясно и задръжте за още 10. Върнете се в предишната позиция, повдигнете ръце нагоре и отново задръжте до 10. Отпуснете ръце напред и този път се усучете вляво за 10 такта.

Странична преса

Легнете на лявата си страна и сгънете колене, така че бедрата да са продължение на корпуса. Подпрете се на сгънатата лява ръка. Дясната сложете на тила. Напрегнете пресата и повдигнете таза нагоре, за да останете само с опора на лакътя и на коляното. Опънете десния крак успоредно на пода. Без да отпускате корпуса, сгънете десния крак и доближете коляното максимално до десния лакът, като едновременно се сгъвате странично в талията. Направете по 2-3 серии от по 15-20 повторения във всяка посока.

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.