https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js

Гроздето – тази есенна, лечебна магия

0

Гроздето е изключителен хранителен продукт и може да ни помогне при редица оплаквания, установяват учени.

Грозде срещу инфаркт – Например една чаша сок от грозде пази сърцето от сърдечен удар. Според изследователи 280 мл сок от грозде има силен ефект върху червените кръвните клетки. Особено силно е въздействието на сока върху така наречените кръвни плочици, които имат за цел да образуват съсиреци. А това означава, че редовното кон­сумиране на грозде ще предпази сърцето ви от инфаркт.

Грозде за сърдечен тонус – Суровото грозде има вид защитна функция за сърцето, като червеното вино например. Тези негови терапевтични свойства са резултат от съдържащото се вещество ресвератрол, което се намира в ципата на гроздовите зърна. То се намира в по-голям процент в червеното и черното грозде, отколкото в бялото или зеленото. Освен това гроздето има високо съдържание и на монозахариди – глюкоза и фруктоза. Лесно и бързо усвоявани от организма, те са прекрасно средство за възстановяване на сърдечния мускул и на чернодробната тъкан.

sok-grozdeГрозде при артрит – Гроздовият сок облекчава значително артритните състояния, като спомага за разграждането и изчистването на хрущялите на поразената става. Препоръчва се един месец да се пие най-малко по литър гроздов сок. Добре е през това време да се ограничи консумацията на месо.

Грозде срещу рак – Гроздето предпазва и от тази коварна болест, то предотвратя­ва рака на щитовидната жлеза. Заради високото съдържание на целулоза в плода, той изчиства стомаха и натрупалите се в него отрови, които са и предпоставка за развие на рак на стомаха и на дебелото черво. А вече знаете, че с противораково действие е и неговата съставка антиоксидант ресвератрол – тя тушира възпалителните процеси.

Грозде срещу пясък и камъни в бъбреците – Гроздовият сок е много полезен и за пикочната система, понеже помага на организма да се освободи от пикочната киселина, като това което прави е да усили водно-солиевата обмяна. Това от своя страна предотвратява трупането на песъчинки в жлъчката или бъбреците.

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.