Грижи за кожата за жените до 50 години

Кожата има нужда както от грижи отвън, така и от грижа отвътре – тоест да се набавя нужната храна за кожата, която да гарантира здравето ѝ

Кожата, особено тази на лицето, първа добавя следите от нашето стареене

кожата
Грижи за кожата за жените до 50 години

Ето защо, грижите за нея, трябва да започнат навреме.

Специалисти от организацията Neal’s Yard Remedies са събрали знания за влиянието на продуктите върху здравето на кожата в книгата „Красота отвътре“ („Eat Beautiful“) през различните етапи от живота.

20 – 30 години

На тази възраст мускулната маса е оптимална, а производството на колаген и еластин – максимално. Те поддържат еластичността на кожата и релефността на мускулите. Но неправилното хранене, злоупотребата с алкохол и напрегнатият начин на живот са стрес за организма и го лишават от необходимите хранителни вещества.

Нужни продукти за кожата: заложете на достатъчно качествен белтък от такива източници като риба, кокошка и бобови; на пълнозърнести продукти за поддържане на храносмилането, както и на тъмнозелени и цветни зеленчуци и плодове за снабдяване на организма с антиоксиданти.

30 – 40 години

В това десетилетие се забавят възпроизводството на клетките и синтезът на колаген, кожата постепенно изтънява, а мускулите губят тонус. Изработването на кожна мазнина също намалява, кожата става суха и възприемчива към възпаления. Отслабва скоростта на метаболизма и може да качите няколко килограма.

Нужни продукти за кожата: необходими са плодове и зеленчуци, богати на антиоксиданти и вит. С. Цитрусовите и тъмните зеленчуци ще увеличат производството на колаген и ще повишат еластичността на кожата.

Правете гимнастика, излизайте навън, разхождайте се. Овлажнявайте кожата и ползвайте сайна, ако имате възможност.

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.