https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js

Грешките, които допускаме, когато сме на диета

0

Макар една диета да е внимателно и подробно обяснена, то пак може да има неща, които са грешни. Например доста правила си противоречат при различните хранителни режими, та човек много скоро може да се обърка и да се пита кое е полезно да се спазва и изобщо полезно ли е. Трябва да съберем достатъчно информация преди започването, защото има някои „диети“ които са само загуба на време, а нищо ефикасно накрая като резултат. Ето защо на първо място трябва да разгледаме грешките, които правим, почнем ли диета. А те са:

Отказ от любимите храни

Абсолютно погрешно е да се лишаваме от нещата, които обичаме. За една такава диета трябват много воля. Защото в момента, в който си забраните достъпа до тези храни, мозъкът започва още по-силно да ги желае. Толкова може да ви изкушат, че да прекъснете диетата си, като опитате от тях и така да смятате, че диетата ви е провал. А това не е вярно. Не е хубаво да се правят постоянни изключения, но все пак диетата не е форма на мъчение, поне не би трябвало да бъде. Затова си въведете свое си правило, 1-2 пъти в седмицата да можете да си позволявате от въпросните вкусотии без да чувствате вина. В противен случай рано ли късно shestte-greshki-pri-dieta_1993ще се предадете на изкушението и тогава може да не сложите границата!

Отказ от цели групи храни

Каквото и да ви говорят разни там „диетолози“, има причина нашия организъм да има нужда от всяка една група храни, в това число и въглехидратите, мазнините, протеините без които има цели диети. Не е правилно да се отказвате от цели групи храни, само защото някой ви е казал или сте прочели, че от тях трупате килограми. И никоя диета, която ви кара да спрете консумацията на тези продукти не е здравословна, особено в дълготраен план.

Очакване на бърз резултат

Специалистите и фитнес инструктурите казват: разумното и дълготрайно, здравословно отслабване трябва да е не повече от килограм на седмица. Това в измерение на калориите, ще рече, че на седмица вие трябва да премахнете или изгорите 3500 калории или около 500 калории на ден. Така че ако видите описания на диети от сорта на – за 3 дни сваляте 5 кг – не вярвайте и не се впускайте в тях. Дори и да успеете да ги свалите с цената на зверски глад, накрая йо-йо ефектът ще ви застигне за отрицателно време.

Пропускане на хранения

На пръв поглед си казвате: Ако не закусвам или обядвам, то лесно ще сваля килогрмаи? Но дали е така? Когато дойде време за следващото хранене, вашият мозък ще получи сигнали от стомаха ви да наваксате пропуснатото. Или казано с други думи, ще решите, че щом не сте обядвали, може да хапнете повече на вечеря. Напълн погрешно. Защото малкото повече, стига до границите на преяждане и тежест в стомаха. А точно на вечеря това е абсолютно забранено.

Ядете прекалено малко

Две теории се следват в ежедневния прием на храна. Едната казва, че трябва да се яде начесто, но по малко, а другата – три пъти на ден в рамките на една чиния. Често обаче, бързащи да отслабнем намаляваме порциите и на без това нискокалоричната храна на хранителния ни режим. Така обаче оставате без енергия и рискувате сериозно да останете без енергия, да ви се доспи, дори да припаднете. Минимума калории на ден при една здравословна диета са 1200, максимум 1600. И пак ще отслабвате бавно и здравословно.

Ядете, защото така е заложено в диетичния план

Не сте гладни, но във вашата диета пише, че на всеки 2-3 часа трябва да се яде. И затова все бутате по нещо в устата. Но за да имате здравословно тегло, трябва да се научите да разпознавате глада. Когато го усетите, хапвайте спокойно, без да преяждате.

Смятате, че щом спортувате, можете да си позволите някоя калорийна бомба

Абсолютно задължително е – на диета ли сме, трябва и да спортуваме достатъчно. Това помага успешно да се намали крайния калориен баланс. Много е лесно обаче да се надцени физическата активност и след това да си върнете изгорените калории и то без да чувствате някаква вина. Целта при отслабването е да поемате по-малко калории, а не да намирате начин да компенсирате тези, които са в повече.

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.