Лечение на стенокардия с горчица и дъждовна вода

Етеричното масло, което влиза в състава на сухата горчица и се отделя при нагряване до 40 – 45 градуса, притежава лечебен ефект

Дразнейки нервните рецептори на кожата, активните вещества преди викват разширение на съдовете и прилив на кръв към участъка на дразнене, както и болкоуспокояващо въздействие.

При простуда добре помага компрес, който се поставя на краката: в чорапите се насипва суха горчица и те се обуват за през нощта.

Лечение на стенокардия с горчица и дъждовна вода

При пристъп на стенокардия можете да си направите гореща вана за ръцете: 1 с.л. суха горчица се разтваря в литър топла вода и в нея сe потапят китките на ръцете. Продължителността на процедурата е 5 – 7 минути.

След силно преохлаждане в леген се налива гореща вода но не повече от 40°С. Добавя се прецеден през марля разтвор на горчица (100 г прах на 1О л вода). Краката се потапят и се покриват до коленете с одеяло. След 15 мин. се изплакват с топла вода и се обуват вълнени чорапи.

Наистина ли водата от разтопен лед, както и дъждовната вода, притежават лечебни свойства? Изследвания показват, че водата от разтопен лед има уникални свойства: повишава растежа на растенията, а ако животните пият такава вода, имунната им система забележимо укрепва.

Същия ефект има снежната вода и върху човешкия организъм: нормализира нивото на левкоцитите в кръвта и повишава имунитета. Не само е полезно да се пие такава вода, но измиването с нея действа благотворно върху кожата.

Необичайните свойства на водата след разтопяването й обаче невинаги се запазват. Снежната вода е активна само 17 часа след разтопяването. След това се връща към първоначалното си състояние.

Мнозина смятат, че причина за лечебните свойства на снежната вода са кристалчетата лед, които остават след топенето. Но учените развенчават този мит. Обяснението е появата в нея на нови образувания и изменението на структурата й.

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.