https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js

Главоболието може да е причинено от липса на кислород

0

Кислородът е жизнено важен за цялостната функция и живота на организма. Недостатъчното количество кислород може да доведе до силно главоболие.

главоболиеВ офисите например, много често не се проветрява, за да не влиза студения въздух през зимата или горещия през лятото. Липсата на чист въздух в затворените пространства, в които се престоява през целия работен ден може да доведе до главоболие. Ефективното функциониране на един мозък зависи от количеството и качеството кислород, което ще получи. Ако по каквато и да било причина във вашия офис не се проветрява, излезте навън за 10-15 мин.

Тези, които живеят в големи градове и ходят пеш до работното си място, докато стигнат до там се надишват с изгорелите газове, носещи се във въздуха, което по-късно през деня може да доведе до главоболие. Същото се отнася и за каране на колело в близост до ауспусите на колите, тичане или дори разходки с детето. За тези цели е най-добре да се избират места с много зеленина и липса на моторни средства.

Дискомфорт и главоболие се получава доста често и при рязката смяна на надморската височина. Затова ако сте решили да отидете на разходка в планината, не бързайте. Вървете бавно към върха, така ще дадете време на тялото ви да се адаптира към разредения въздух и ще се насладите на природата. При бързото катерене има опасност от изгубване на съзнание.

Качеството на съня също е от голямо значение. Хъркането, скърцането със зъби, нервните тикове на крайниците са признаци за нарушение в съня. И ако почивката не е пълноценна организмът започва да дава сигнали, че е уморен, като един от тях е главоболието. Препоръчително е, когато легнете да почивате и спите, това да бъде на хладно и тихо място.

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.