Главоболие може да бъде предизвикано и от неподходяща прическа

Главоболие най-често се усеща след като тялото дълго време е било в неудобна поза

 

главоболие
Главоболие може да бъде предизвикано и от неподходяща прическа

Обърнете внимание дали изкривявате раменете, дали столът ви има облегалка, удобно ли е разположен компютърният монитор, често ли държите телефона между рамото и ухото. Създайте си комфорт, за да предотвратите рисковете.

Дори начинът, по който е оформена косата ви може да бъде причина за главоболие. Например стегната „конска“ опашка, която обтяга корените на косата и причинява болка. Диадемите, шнолите, лентите понякога също притискат скалпа и създават напрежение.

Не подценявайте и силната миризма. Без значение дали е приятна, или не, миризмата на някои цветя, парфюми, лакове, санитарни препарати стимулира нервната система и провокира главоболие.

Наблюдавайте реакциите на тялото си, за да установите към кой фактор проявявате по-голяма чувствителност. За да се отървете от ужасното главоболие могат да ви помогнат медитацията и масажът, които успокояват нервната система. Ходенето пеша също има добър ефект – люлеенето на ръцете облекчава напрежението в мускулите на врата и раменете, като по този начин пресича първите сигнали на главоболие. Ако не успеете да се справите с неразположението, може да използвате медикаменти от групата на аналгетиците. Не прекалявайте с употребата им, защото това също може да предизвика главоболие. В случай че оплакването продължи повече от 2-3 дни, консултирайте се с лекар.

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.