https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js

Стоплете краката и избистрете ума с гинко билоба

0

Гинко билоба е най-старият познат дървесен вид, с неоценими ползи за здравето и невероятна красота

Гинко билоба е и една от думите, които чуваме най-често по телевизионните реклами. И това съвсем не е случайно. Здравните ползи от гинко билоба съвсем не са преувеличени.

гинко билоба
Стоплете краката и избистрете ума с гинко билоба

Днес екстрактът, извличан от листата на гинко билоба, е най-разпространената съставка на фармацевтични и фито продукти.

Гинко билоба спомага за подобряване на кръвообращението, най-вече към мозъка и крайниците. Полза от гинко билоба има и за усилване на паметта. Хората, които имат проблеми със сърдечно-съдовата система, се повлияват благоприятно при прием на екстракт от Гинко билоба и грздово семе. Комбинацията от двата натурални растителни екстракта може да бъде от полза на хора, страдащи от снижен тонус и хронична умора, пише вестник „Всичко за семейството“.

Тази невероятно полезна билка може да се взима профилактично, и от нея ще има още по-големи ползи. Това е мнение на специалистите, които в продължение на дълги години изследват доброто въздействие на гинко билоба върху човешкия организъм. В Азия и в Китай използват семената на гинко билобата за храна. Някои източници твърдят, че това растение е афродизиак. Листото на дървото е символ на школата по японска чайна церемония Урасенке и символ на Токио. Отново гинко се явява и официално дърво на японската столица.

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.