Защо 20-минутната гимнастика на ден трябва да стане най-важната ви цел?

С гимнастика се подобрява здраве, фигурата, гарантира се дълъг живот, пълен с движение и положителни емоции

гимнастика
Гимнастика се прави не само, за да се махнат излишните килограми. Гимнастика се прави най-вече за да сме здрави.

Нека 20-минутната гимнастика на ден стане ваш приоритет. Има и други правила за добро здраве в късната възраст, които е добре да знаете и да спазвате.

Хранете се не по-късно от два часа преди сън. Спалнята трябва да е проветрена. Добре е да си лягате по едно и също време.

Занимавайки се всеки ден с малки физически натоварвания, можете значително да укрепите здравето си.

Всекидневната гимнастика с продължителност 20 минути носи само полза за организма. Отделете време и за лека атлетика и други активни игри, които са много полезни за сърдечносъдовата система и белите дробове и укрепват опорно-двигателния апарат.

За хората, които имат проблеми с нервната или ендокринната система, са благоприятни леките кросове. Активното ходене ще ви помогне да се избавите от наднорменото тегло. При бързо ходене с продължителност 60 минути човек губи до 35 грама мастни тъкани.

За хората на почетна възраст също не се препоръчва да се отказват от здравословния начин на живот, физическото натоварване ще им е само от полза! А при недостатъчни усилия или пълната им липса човек рискува да затлъстее, нарушава се обмяната на веществата, появява се предразположеност към захарен диабет и нарушения в работата на стомашно-чревния тракт. Дозата физическа активност в зряла възраст трябва да отговаря на индивидауалните възможности.

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.