Гимнастика докато готвим – защо не?

Най-изморителната и неприятна част докато готвим е статичното стоене в горещата кухня

гимнастика

Използвайте го в своя полза и съчетайте неизбежното с полезното. Вместо да местите тежестта си от крак на крак и да се потите от кръста нагоре, загрейте цялостно и направете нестандартна тренировка, от която заседналото ви ежедневие напълно ще се изненада. Започнете с маршируване на място, докато белите картофите или разбърквате мързеливите пълнени чушки с ориз на котлона. Постепенно ускорете темпото и се, качете мислено и на бегом дo последния етаж на блока и се върнете да разбъркате вкусния микс на печката. Починете малко и отскочете дo хладилника за шепа моркови. Изтичайте до балкона за глава лук и докато плачете над обелките, не забравяйте да дишате и да марширувате. Глътка вода след загрявката и отново на работа.

Пресегнете се за солта, така че талията, коремните мускули и трицепсите ви да го почувстват. Отново за черния пипер и чубрицата. Колкото повече подправки, толкова по-добре за гозбата и за формата. А сега всичко обратно в шкафа и не забравяйте за разтягането. Проверете с клякане дали кексът вече се запича. А междувременно сложете мръсните чинии в миялната със същото упражнение. Не се навеждайте. Приклякайте и пружинирайте, докато намествате съдовете в машината. А чистите чинии подредете в шкафа на високо с помощта на кухненския стол. Не прибирайте всичките чинии наведнъж. Качвайте се и слизайте за всяка поотделно. Ако миете чиниите и чашите на ръка -оползотворете времето с повдигане на пръсти. Упражнението е полезно за мускулите на прасеца и бедрата. Концентрирайте се и следвайте свой собствен ритъм. Така и чиниите ще блеснат неусетно бързо.

Докато готвим спагети , може да подпрете длани на ръба на плота и чевръсто да направите няколко лицеви опори. Използвайте го за опора и клякайте с прибрани стъпала, като напрягате и мускулите на ръцете. Заемете разкрачен стоеж и подпрете лакти на плота. Премествайте бавно тежестта от единия крак на другия за разтягане на мускулите. При повече смелост може да повдигнете единия крак на плота и да наклоните тялото напред, така че да докоснете пръстите. Дръжте крака изправен в коляното. Ако се затруднявате, използвайте кухненския стол вместо плота и сгънете леко в коляното. Бъдете предпазливи и не поемайте рискове, за които тялото ви не е подготвено.

Танците също може да помогнат докато готвим. Колкото по-луди, толкова по-добре за изгарянето на калориите. Може даже да попеете. Едва ли съседите ще ви чуят от шума на кухненския аспиратор. Най-важно е да се движите и да ви е забавно. Сготвеното с настроение винаги е по-вкусно.

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.