Генитален херпес – симптоми, лечение и съвети

Генитален херпес е заболяване, причинено от вируса на херпес

генитален херпес
Генитален херпес – симптоми, лечение и съвети

Най-често генитален херпес се среща в млада и средна възраст, при хора, водещи неконтролиран сексуален живот с честа смяна на сексуалниte партньори.

Заразата с генитален херпес е възможна по два начина. Първо – като резултат от полов контакт с носител, а вторият – при лоша лична хигиена.

Ако сте имали херпес по устните и го докосвате с ръце, а после докосвате гениталиите, риска от генитален херпес става много голям.

Лечението на генитален херпес трябва да започне при първите симптоми на неговото проявления. Първите симптоми на херпес са: обща интоксикация, повишена температура, слабост, сърбеж, зачервяване на мястото. След 2-3 дни, има малки мехурчета течност съдържание. След 5-7 дни мехурчетата се пукат и стават малки червени рани. Обикновено по това време пациентът се оплаква от силен сърбеж в лезията и болка при уриниране.

Гениталният херпес е бил известен още от древността. Първият, който го описва и му дава име (gerpeyn) е Хипократ. Думата означава обхождане и наистина херпесът има тенденция да се разширява от най-малката част на поражение до обхващане на голяма площ.

Към днешна дата, вирусът на херпес в пасивна форма имат около 90% от всички жители на земята. Човек може да живее дълго време, без дори да знае, че е приносител.

Сърбежът може да се успокои, като се измива гениталната област с бебешки сапун. Много внимателно трябва да се подсуши.

Горещите вани също имат благоприятни ефекти.

Добро средство за облекчаване на сърбеж са малките парчета лед, ако те се прилагат към засегнатата област в продължение на 10 минути.

Презервативът трябва да стане задължителен за вас!

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.