https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js

Детето ми е гей! Ами сега?

0

Как да приемем истината, че детето е с хомосексуални наклонности

гей
Редактиране на публикация

Не правете излишни драми. По-добре е детето ви да е щастлива личност, отколкото нещастен и неразбран млад човек. Някои тийнейджъри наистина са с хомосексуални наклонности. Когато го осъзнаят, те започват да се бунтуват срещу самите себе си. Част от тях се самонараняват, като се дрогират, стават анорексици или булимици. При други бунтът е ориентиран навън и се изразява в антисоциално поведение – нисък успех в училище, чести отсъствия от часовете, физически и психически тормоз на връстници.

Когато детето ви най-после се престраши да сподели проблема си с вас, не бива да се учудвате от реакцията си. 90% от майките и бащите крещят, обиждат, дори бият синовете и дъщерите си или направо ги изгонват от къщи. Смятат, че те са излъгали очакванията им, че опозоряват рода им, че ще станат за присмех и ще пропаднат.

Оставете гнева си да утихне, преди да погледнете действителността в очите. „Първо, хората са толкова заети със собствените си проблеми, че едва ли ще обърнат особено внимание на хомосексуалността на вашето дете – казва Доре. -Второ, помислете какво най-силно сте желали за сина или дъщеря си. Искали сте да са щастливи, нали? А щом това е житейският избор, който ги прави щастливи, го приемете. Само така няма да задълбочите психическата травма, която и без това ги мъчи заради осъзнатото им различие. Ще им вдъхнете и доверие в собствените им сили, защото ще трябва да се изправят срещу общественото мнение. По-добре е детето ви искрено да обича човек от собствения си пол, отколкото да се затваря в самота и озлобление срещу целия свят.“, пише вестник „Всичко за семейството“.

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.