https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js

Лесна рецепта на лечителя Гален за проблеми с храносмилането

0

Ето как се приготвя лекарството на Гален от сок от дюля, което отваря апетита и е добро за храносмилането, или с други думи, укрепва стомаха

дюля
Лесна рецепта на лечителя Гален за проблеми с храносмилането

Необходими са 600 грама здрави и сладки дюли, които да не са прекалено стипчиви. Почистените дюли се смесват с равно количество от най-добрия мед и около литър оцет. Вари се на слаб огън и след като се махне пяната, се прибавят 90 грама джинджифил, 60 грама бял пипер и отново се кипва върху жарава, докато стане като мед.

Така получения гъст сироп е сред най-добрите лекарства за черния дроб. трябва да се приема по 1 лъжичка на гладно. Може да се взима и след като сте се нахранили, например след закуска или преди обяд. Въпреки всичко, най-добре е да се взима два или три часа преди храна.

За подобряване на храносмилането рецептата на Гален може да се разреди с преварена или пречистена вода. Съотношението е две части вода, една част от дюлевия сироп на Гален. За да стане самият сироп по-хубав и гъст, древният лечител съветва дюлите да са ситно нарязани, но в днес може да използваме и ренде за тази цел.

Според Гален, всяко растение или билка има две приложения – полезно и безполезно. Пак според него дюлята е от онези природни творения, които може да се използват изцяло, без да се изхвърля нищо от тях, включително и семките. Затова, за да сгъстите вашия сироп може да добавите и допълнително дюлеви семки, ако имате.

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.