https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js

Знаете ли как се прави антисептичният крем на древногръцкия лекар Гален?

0

Много ефективен срещу възпаления е антисептичният крем на древногръцкия лекар Гален

Гален е ненадминат древногръдски лека, който е измислил рецептата за този чуден крем.

Той се ползва и до днес. На водна баня загрейте 1 с.л. пчелен восък (или парафин). Когато се разтопи, добавете микс от 4 с.л. вазелиново масло и 6 с.л. розова вода. Изчакайте сместа да се редуцира до гъстота на крем и отбройте 2-3 капки розово масло. Когато сместа изстине, я положете за 15 минути и после изплакнете с топла вода.

Антисептично действие имат маските с дрожди на зеленчукова или плодова основа. Към 1 с.л. дрожди прибавете 1/2 с.л. кисело мляко и по 1 ч.л. лимонов и морковен сок. Нанесете на кожата за 20 минути. Отстранете маската с памучен тампон.

Гален е бил виден гръцки лекар , хирург и философ в Римската империя. Може да се каже, че той е бил най-завършен от всички медицински изследователи на древността. Мъдрият Гален влияе на развитието на различни научни дисциплини, включително анатомия , физиология, патология, фармакология и неврология. освен това участва с трудове в дисциплини като философия и логика .

Синът на богат архитект с научни интереси, Гален получил цялостна образование, което го подготвило за успешна кариера като лекар и философ. Роден в Пергамон (дн Бергама , Турция ), Гален пътувал много. Това му дава голямо разнообразие от медицински теории и открития преди да се установи в Рим , където той е работил с видни членове на римското общество и в крайна сметка получава позицията на личен лекар на няколко императори .

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.