Доктор Гайдурков: Храната, а не лекарствата лекуват хипертония

Доктор Гайдурков съветва преди да посегнем към лекарствата а хипертония, да промени хранителните навици

 

гайдурков
Доктор Гайдурков: Храната, а не лекарствата лекуват хипертония

Според доктор Гайдурков хипертониите се разделят на две групи: едната група е на есенциалната хипертония, от която страдат по-голяма част от хората.

Според медицината високото кръвно не е симптом, а отделна болест. По-малката част от хората с високо кръвно (5-10%) имат симптоматична хипертония – високо кръвно, което е причинено от друга органна патология. Обикновено при бъбречна недостатъчност и при тумор на надбъбречните жлези се вдига високо кръвно.

Конвенционалната медицина казва, че причините за високото кръвно са неясни, а когато проблемът не е установен, няма как да се премахне. Затова лекарите не лекуват, а само помагат човек да се чувства по-добре. Истината е, че природата лекува. Хипертонията не е отделна болест, а симптом, казва известният лекар. Високото кръвно е просто една проява на дисбаланс на тялото. И понеже тя не засяга дълбоко органите, това лесно може да се коригира.

Доктор Гайдурков е на мнение, че не ни трябват сложни лекарства или скъпи хранителни добавки. Важно е малко познание и желание за промяна на храненето и двигателния режим. Ако има изписани лекарства, добре е спирането им да протече постепенно под лекарско наблюдение. Организмът създава зависимост към някои лекарства, каквито са бетаблокерите. Парадоксът е, че лекарствата за кръвно влошават кръвното. Да, лекарствата имат място, но например в спешната патология при хипертонична криза. Тя трябва да бъде овладяна на момента, защото човек може да получи инсулт, инфаркт.

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.