Френската любов не е безопасна!

Несериозно е да си мислите, че френската любов е безопасна

френска любов
Френската любов не е безопасна!

Наскоро стана ясно, че това иначе приятно занимание никак не е безобидно. И тук става въпрос за двата пола. Според проф. Ангел Бакърджиев от Стоматологичния факултет в Пловдив оралният секс е сред най-честите причинители на рака на устата.

Всъщност, френската любов не се различава особено от същинския секс. Устната кухина е гостоприемна за всякакъв род и всякакъв вид вируси и вредители. А и нерядко точно там има малки, незабележими ранички, чрез които е най-лесно да се пренесе заразата. По думите на професора така се предава човешкият папилома вирус, което е добило епидемични размери. Пиърсингите по езика и носа, пушенето, алкохолът, лошата хигиена на зъбите и наркоманията също са фактори.

По-рано тази година актьорът Майкъл Дъглас обяви, че неговият рак на гърлото се дължи на орален секс. После лекуващият лекар на Дъглас отрече да има такава връзка.

Ранните форми на този рак вече могат да се открият с нов канадски метод, който се прилага за първи път у нас в Пловдив. Чрез флуоресцентна светлина се маркират промени в тъканите, които иначе са невидими. Така се хващат предтуморни състояния.

Ракът на устната кухина е три пъти почест от този на шийката на матката, а смъртността е двойно по-висока. Ежегодно в България се диагностицират по 900 нови болни. Повечето са на възраст под 40 г.

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.