https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js

5 фрази, които НЕ БИВА да изговаряте!

0

Това са пет фрази, които трябва да изчистите от вашия речник, ако искате животът ви да се развива добре

frazi
„Защо Вселената не ме чува?“, се питат мнозина, оплаквайки се от постоянни проблеми и неудачи. Всъщност Висшите сили слушат много внимателно думите ви и се стараят да изпълнят всичките ви желания. И за да промените коренно неблагоприятната ситуация, понякога е достатъчно просто да произнесете оптимистични, жизнеутвърждаващи фрази.

В същото време има изрази, които е най-добре напълно да забравите и никога да не употребявате…

„Не съм сигурен“

Вселената се вслушва, на първо място, в това, което е казано на глас, второ – възприема мислите, оформени като конкретни пожелания; Но тя не може да чете и да разшифрова подсъзнанието.

„Искате да смените нелюбима работа? Да получиш висока длъжност и нови знания, да намерите съмишленици?“. На което получава невразумителния отговор: „Не съм сигурен“. Не си сигурен, значи ще има изненади? А изненадите на съдбата, за съжаление, рядко са приятни. В резултат вместо подобряване на ситуацията получаваме допълнителни проблеми.

Ако сте недоволни от нещо в живота си, когато разказвате за това, обезателно споменете какво именно трябва да се случи, за да се разрешат трудностите.

„Няма да се справя“

Не ви достигат знания, затова няма да може да изпълните сложната задача. Ами ако наблизо се окаже специалист, готов да помогне със съвет? Нямате свободно време, значи няма да можете да се срещнете с приятели. Ами ако шефът ви пусне от работа по-рано?

Списъкът с подобни ситуации и обстоятелства може да бъде продължен до безкрайност, но същността е една – всичко е възможно, ако късметът е на ваша страна. Главното е да не го подплашите с фразата „Няма да се
справя“. Негативното й въздействие сигурно сте забелязали още в училище или в университета, когато ваши съученици или колеги, отлично подготвени за изпит, често произнасят: „Няма да се справя, ще получа слаба оценка“. Както признават по-късно, те са го правели, за да не урочасат изпита, а резултатът е точно противоположният. Оценката е по-ниска от очакваната по десетки причини, прието да бъдат обобщавани с фразата „Не ми провървя“. А след думите „Ще се постарая да го направя“ успехът не закъснява и винаги се пада нужният билет. Този метод действа прекрасно във всякакви житейски ситуации, като по мистичен начин подрежда обстоятелствата по най-
благоприятния начин.

„Да ти имам проблемите“

Когато приятелката ви е измъчвана от избора между ново палто от норка и шуба от северна лисица или пък се оплаква от прекалено влажния морски въздух, толкова ви се иска да възкликнете: „Да ти имам проблемите!“. Не се съмнявайте обаче, че след такива думи обезателно ще получите проблемите й, само че те съвсем няма да са приятните грижи, които са ви подтикнали към това прибързано изказване.

Идеалният на пръв поглед чужд живот може да крие много неприятни моменти -например конфликти с роднини, проблеми
с любимия човек или обратното: нелюбим съпруг, нереализирани мечти и амбиции, разклатено здраве. За да не изпитате върху гърба си всичко това, по-добре отговорете: „Аз бих взела норката. И в Париж!“. Нека Вселената изпълни именно това ваше желание.

„Никога няма да го направя“

С други думи – не се заричайте и никога не казвайте „никога“! Не е важно дали става дума за скок с парашут или за подлост, предателство, изневяра. Съдбата ще направи всичко, за да ви опровергае и най-вероятно урокът ще е жесток! По този начин Вселената още веднъж доказва, че човек не може да контролира всички събития в живота си.

Постарайте да бъдете по-малко категорични. Винаги подчертавайте, че мислите по този начин именно в дадения момент, и обяснете, че се придържате към тази гледна точка по напълно определени причини.

„Изобщо не съм красив(а)“

Външната красота е само възприемането на човека от другите хора, а то не зависи нито от чертите на лицето, нито от пропорциите на фигурата. Произнасяйки на глас „Не съм красив(а)“ или аналогични по смисъл фрази, вие показвате на Вселената, че такова възприятие напълно ви устройва.

В резултат каквито и метаморфози да се случват с външността ви, все едно – околните ще ви възприемат като безлични. Но ако при всеки случай пеете дитирамби за собствената си красота, също няма да станете по-привлекателни в очите на другите.

Замислете се защо именно сега ви се иска да отслабнете, да си сложите изкуствен маникюр или да си направите пластична операция. Мечтаете да очаровате мъж (жена), да предизвикате симпатиите на околните или да изглеждате шик в новата дреха. Тогава в разговор с близките вместо оплаквания от външността си озвучете именно това желание – и то обезателно ще се сбъдне!

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.