https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js

Формата на тялото определя от какво боледувате

0

Понякога симптомите на дадено заболяване закъсняват, или изобщо не можем да ги разпознаем

tyaloto
В подобни случаи е добре да огледаме формата на тялото. Пример: ако имате неестествено уголемен корем, то тогава най-вероятно черния ви дроб има проблемен – омезнен е или е уголемен в следствие на чернодробно заболяване.

Увисналия в долната част корем при жените би могъл да сигнализира за проблеми с яйчниците, а ако щитовидната жлеза боледува, изменения ще има в областта на шията.

Освен всичко друго, формата на тялото би могла да подскаже от какви заболявания ще страдате в бъдеще. Ето само един пример.

Дамите с тънка талия и широк ханш са по-малко застрашени от диабет тип 2. Това твърдят учени, представили своето изследване пред конференция на Амери канското дружество по човешка генетика в Балтимор.

Специалистите предупреждават, че рискът е по-голям при жените с тънки бедра. Според ръководителката на изследването д-р Керън Смол по майчина линия се наследява моделът, по който се разпределят и съхраняват мазнините в женското тяло. Научните заключения дават важен поглед върху захарната болест, придобила размерите на епидемия през последните години и призната за един от най-значимите здравни проблеми в световен мащаб. Експертите се надяват, че техните изследвания ще помогнат за разработването на нови методи за ранна диагностика и терапия.

От друга страна, има още един феномен, свързан с формата на тялото.

„Изображение на тяло“ е начинът, по който някой възприема тялото си и се предполага, че другите го възприемат.

Този образ е често засегнат и зависи от семейство, приятели, социален натиск и медиите.

Хората, които са недоволни от телата си и не търсят здравословна хранителна информация може да се развие хранителни разстройства. „Хранителните разстройства“ са нездравословни отношения с храни, които могат да включват гладуване, постоянна диета, или постоянно прочистване.

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.