https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js

Какво физическо натоварване е най-подходящо за 40-годините жени?

0

Когато се съобразявате с биологичния си часовник, вие ще насочите усилията си към правилното място от тялото и това ще стане с правилното физическо натоварване

Физическо натоварване и съвети за дамите в най-прекрасната възраст.

физическо натоварване
Какво физическо натоварване е най-подходящо за 40-годините жени?

Ще се предпазите и от травми.

Никога не е късно за повече физическа активност, но с напредване на възрастта трябва да сте по-внимателни. В началото може да ви е трудно, но не се отказвайте. Постоянни ли сте, скоро спортът ще се превърне в наркотик за тялото ви. За вас е особено важно да се движите все по-активно, защото така ще забавите процесите на стареене на организма.

Грешка: Тренирате за кратко, но все по-интензивно.

Препоръки: На тази възраст имате нужда от по-продължителни занимания, за да активизирате циркулацията на кръвта. Правете продължителни пешеходни разходки, тичайте, карайте колело (миимум по 30 мин. без почивка). Интензивното натоварване е опасно за ставите ви и могат да си го позволят само добре тренираните. При вас възстановяването изисква повече време, така че почивайте по 1-2 дни между тренировките.

Какво физическо натоварване е най-подходящо за 40-годините жени?

Грешка: Забравяте да поддържате гъвкавостта си.

Препоръки: Тялото започва да губи гъвкавостта си с невероятна скорост, а в резултат на това се ограничава двигателната активност и се увеличава вероятността от травми. За да не се случи това, задължително завършвайте всеки комплекс от упражнения с разтягане. Вслушвайте се във всички сигнали на тялото си. Никога не тренирайте пряко сили, преодолявайки болката.

Идеалната тренировка: 2 силови и 2 аеробни тренировки в седмицата, но не в последователни дни. Йога и пилатес са особено подходящи на тази възраст, а високоинтензивните таебо и циклинг не са за вас. На кардио тренажорите работете с умерено темпо.

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.