https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js

Какво физическо натоварване е най-подходящо за 40-годишните мъже?

0

Мнозина именно на тази възраст се сещат да спортуват за първи път и много често избират грешно физическо натоварване, което само уморява тялото

Физическо натоварване за 40-годишните мъже. Правилно подбрано, то ще върши чудесна работа.

Какво физическо натоварване е най-подходящо за 40-годишните мъже?

Защото усещат, че младостта си отива, а заедно с нея си тръгва и стегнатото тяло. Започват болежки я в гърба, я в коленете.

Грешка: Натоварвате само едни и същи мускули.

Препоръки: Имате все по-малко свободно време, затова повтаряте едни и също добре познати упражнения. Пренебрегвате едни групи мускули, а претоварвате други.

Какво физическо натоварване е най-подходящо за 40-годишните мъже?

На 40 е от особено значение да подобрите силата на гръбните си мускули, затова редовно правете упражнения за тях. Така ще си гарантирате двигателна активност до старини.

Грешка: Работите на силови тренажори, все едно сте на 20.

Препоръки: Особено опасни за вас са клековете с щанга. Ставите вече нямат младежката еластичност от предишните години и може лесно да ги травмирате. Намалете тежестите за сметка на броя повторения, особено ако сте начинаещи или не тренирате редовно. Така също можете да направите мускулите си еластични и силни, все пак целта ви не е да ставате културисти.

Всяко физическо натоварване трябва да бъде добре дозирано. Не прекалявайте, но и не провеждайте тренировките прекалено рядко. Старайте се да има баланс, както във физическата активност, така и в живота ви изобщо.

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.