https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js

Лятото е сезона, в който повече от всякога искаме да изглеждаме и да се чувстваме добре. Колкото и строги диети да спазваме обаче, без физически усилия едва ли ще постигнем най-добрият резултат.

Голяма част от хората предпочитат да отидат в някой фитнес салон, но пребиваването там през горещите дни е като мъчение – кислородът не достига, тъй като помещението е затворено, а заради прекрасното време навън ни се иска да приключим с тренировката възможно най-бързо. Иска ни се да сме навън, да се радваме на слънцето, свежия въздух и зеленината, да почиваме и да се наслаждаваме на живота. И това е напълно възможно. Можем да изпълняваме своята тренировъчна програма и навън. Ето няколко предложения, с които да превърнете фитнеса в едно лятно удоволствие.

плуванеРазхождайте се
10 000 крачки на ден или 1 км. ходене пеша са напълно достатъчни, за да поддържате добра физическа форма. Обикновено ежедневно изминаваме между 2 и 6 хиляди крачки, в зависимост от разстоянието между дома, местоработата ни, супермаркета и начина ни на предвижване. За да наваксаме разликата е достатъчна само една разходка в продължение на 30-40 минути, като при средна скорост от 5 км/час можем да изразходваме 290 ккал за час, а при по-бързо темпо до 340. По този начин се натоварват прасците, предната част на бедрата, по-слабо дупето и талията. За да бъде удоволствието ни от разходката максимално е най-добре да изберем някое приятно и спокойно местенце – парка, крайбрежната алея, гората или в близост до река.

Карайте колело
За да поддържате добрата форма на тялото си е напълно достатъчно 20-30 минутното колоездене със скорост 25 км/час 3 до 4 пъти в седмицата. Това натоварва предната, страничната и задната част на бедрата, седалищните мускули, прасците и корема. Ако имате възможност ходете с велосипед до работата. Ако нямате такава възможност и разполагате със свободно време само през почивните дни може да приложите друга тренировъчна схема: 1,5-2 часов крос със спускания, изкачвания и почивки, през които да се насладите на природата.

Плувайте
Този спорт е най-щадящият тялото, тъй като костите и ставите не се натоварват, а в същото време се тренират всички основни групи мускули. Освен това, дори само с плацикане в морската вода можем неусетно да изгубим 250 ккал за половин час, а при спокойно плуване количеството се увеличава двойно.

Тичайте по пясъка
Използвайте всяка възможност, която имате за това, за да се сдобиете със стегнато тяло. Тази тренировка е особено ефективна, поради съпротивлението на пясъка, което липсва при обикновеното бягане и точно по тази причина само за 20 минути можете да изгорите 300 ккал. Освен това ще придобиете и чаровен слънчев загар.

Плажен волейбол
Той също е отлично средство за отслабване и добиване на равномерен тен, при това без да забележите усилията, които сте положили. Увлечени в състезателната страст няма да усещате нито глад, нито умора и ще загубите до 480 ккал на час.

Карайте ролери
Обикновено това е спорт за деца и тинейджъри, но гледката на зрели хора върху ролери вече е все по често срещана. Карането на ролери е изключително удоволствие, което дава неописуемо чувство за свобода, окриленост и увереност в това, че владеете собственото си тяло. Освен това обаче то има и много ползи за физическата ви форма:

• Ще се сдобиете със стройни крака, стегнато дупе, плосък корем и красива осанка.

• В зависимост от скоростта ще губите минимум 400 ккал/час при бавно движение и до 900 при бързо.

• Това е идеална кардиотренировка – укрепва сърцето и кръвоносната система.

Което и занимание от тези да изберете, то ще ви донесе не само тонус на тялото, но и нови впечатления, увереност в себе си и блясък в очите от факта, че идеалната ви фигура ви прави красиви и буди възхищението в мъжките очи.

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.